I kveld: Første delfinale i Melodifestivalen 2013

For mange Eurovision-entusiaster starter ikke ESC-sesongen på ordentlig før den svenske utvelgelsen sparkes i gang. Og i kveld er det duket for første delfinale i 2013-utgaven av Sveriges musikalske stolthet – Melodifestivalen – direkte fra Karlskrona.

Opplegget er det samme som vi er vant til fra de siste årene: Åtte bidrag står på startstreken i hver av de fire delfinalene. Fire låter ryker ut, to går til «trøsterunden» Andra chansen i Karlstad den 2. mars, og to går direkte til finalen, som i år sendes fra storslagne Friends Arena i Stockholm den 9. mars.


 

De åtte bidragene i første delfinale er:

1) David Lindgren – Skyline
Tekst og musikk: Fernando Fuentes, Henrik Nordenback, Christian Fast

2) Cookies ‘N’ Beans – Burning Flags
Tekst og musikk: Fredrik Kempe

3) Jay-Jay Johanson – Paris
Tekst og musikk: Jay-Jay Johanson

4) Mary N’diaye – Gosa
Tekst og musikk: Johan Åsgärde, Mattias Frändå, Mary N’diaye

5) Eric Gadd – Vi kommer aldri att förlora
Tekst og musikk: Eric Gadd, Thomas Stenström, Jacob Olofsson

6) Yohio – Heartbreak Hotel
Tekst og musikk: Johan Fransson, Tobias Lundgren, Tim Larsson, Henrik Göranson, Yohio

7) Anna Järvinen – Porslin
Tekst og musikk: Björn Olsson, Martin Elisson

8) Michael Feiner & Caisa – We’re Still Kids
Tekst og musikk: Michael Feiner, Caisa Alroth

 


Det er et variert startfelt TV-seere og publikum bys på i Karlskrona, og en spennende blanding av både nye og gamle artister. Både David Lindgren og Cookies ‘N’ Beans har deltatt tidligere – Lindgren i fjor med Shout It Out (som nådde fjerdeplass i finalen), og jentetrioen i 2009 med What If (som røk ut i delfinalen).

Mary N’diaye skal stå for de eksotiske rytmene i kveldens delfinale, mens Anna Järvinen byr på en inderlig, stillferdig ballade – ett av kveldens to svenskspråklige innslag. Og så skal Sverige for alvor introduseres for popfenomenet Yohio, som allerede er superstjerne i Japan både som soloartist og som medlem av bandet Seremedy.

Ett minutts klipp fra øvelsene til hvert enkelt bidrag er publisert på SVTs hjemmesider, og kan sees her. Klokken 14.00 på lørdag ettermiddag legger også SVT ut låtene til avlytting i sin helhet.

Som vanlig avgjøres kveldens resultat helt og holdent av telefon- og SMS-stemming. Programlederne Danny Saucedo og Gina Dirawi åpner ballet presis kl. 20.00, og sendingen kan sees direkte på SVT1 eller følges på nett via SVTPlay.

Kilde: SVT

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien