Bombe i Larvik

Det var en delfinale med mye humør på ulike måter i Larvik i går kveld. Den største bomben var kanskje at 16 år gamle Adelén vant hele sulamitten


Den tredje delfinalen startet mildt sagt med et brak da Gothminister entret scenen med et sceneshow som mest sannsynlig gjorde at alle over 50 og de med barn under 10 skrudde rett over på «Hver gang vi møtes». Skjønner at de vil ha show og beholde sitt image, men det går ann å moderere seg. En relativt greit låt ble borte i et sceneshow preget av sminke, døde ting og mye rare greier. 

Fra det mørke og nattens skrekk ble vi presentert for en halvt spansk Vestfold-jente ingen hadde hørt om før som fremførte en latinoinspirert partylåt. 16 år gamle Adelén entret scenen med en selvsikkerhet jeg bare må beundre. Det startet relativt surt, men når koringen på bånd ble slått på hørtes det som regel greit ut. Adelén får takke NRK sine regler for en bra gjennomført opptreden.Man lurer jo litt på hvordan det hadde vært uten koring. Hvis hun blir vår representant i Mai regner jeg med vi får vite det da….

Lucky Lips er navnet på bluegrass-bandet med Malin Pettersen (kjent fra idol) i spissen. Til tross for interessant hårfarge, var det vel kanskje ikke dette som fikk folk til å stemme i kveld. Etter to fartsfylte bidrag ble det kanskje litt vel rolig. Ser for meg at dette ble hente-mer-snacks-tid i de tusen hjem. Personlig synes jeg det er en trivelig sjanger og låt, så for min del kan de godt stille igjen – da kanskje med en låt med litt mer schwung over.

Gaute Ormåsen sang «Awake» – men det var vel kanskje ikke det bidraget som fikk meg til å våkne skikkelig. Gaute fikk også god hjelp i refrenget av NRK, for falsettene i verset satt ikke helt….Verdt å legge merke til er det kanskje at Gaute sin velkjente dialekt har blitt utvannet etter noen år i Bærum. 

Femte låt ut var «The Young» med Anina (Anine Stang). En av hennes mer uoriginale låter vil nå jeg si. Syns låten var litt for safe til å sende inn til konkurransen og hun faller derfor i fella så mange har gjort før – hun skilte seg ikke ut, tross grei fremføring og mye energi. Låten hadde vi hørt før.

Winta var kveldens mest positive overraskelse. En profesjonell fremføring og hun så flott ut i tillegg. Velkommen tilbake neste år Winta, håper du prøver igjen! Da med noe litt mer meodi og litt mindre dunk-dunk-dunk.

Så kom sirkuset bokstavelig talt. Det er lenge siden jeg har sett noe så barnslig i en Grand Prix delfinale. Kaniner og kleine håndbevegelser til tross, refrengene til Sirkus Eliassen er fengende enten man vil det eller ikke. «Rappen» (merk i hermetegn) fremføres bedre enn ventet, men dette går ikke inn i historien som en av de beste S.E. låtene.

Så var det tid for resultater. På forhånd var jeg sikker på at det skulle bli Sirkus Eliassen og Gothminister på de to første plassene og at tredjeplassen ville bli veldig jevn. Sjokket var dermed stort når Gaute, Sirkus Eliassen og Adelén gikk videre og attpåtil at Adelén vant! Det var en bombe som slo ned i stua mi da hun gikk videre. Nordmenn fornekter seg ikke, nykomlingen så og si ingen har hørt om erobrer våre hjerter nok en gang? Vil hun gå hele veien? Haba, Haba, Stay, Bombo….litt samme greia kanskje? har ikke gått så veldig bra resultatmessig de siste årene har det vel….

Nei takke meg til, la oss sende Margaret Berger til ESC-finalen. Det bidraget kan vi være stolt av.

 

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien