Generalprøven ferdig i Spektrum

Generalprøven i Oslo Spektrum er over, og alle artistene har fått en gjennomgang på scenen.
Det har vært en generalprøve fylt med mange gode prestasjoner, pyro- og lysshow.

1. Vidar Busk – Paid My Dues
Blueskongen blir Rockabilly.
Som i del-finale en er nummeret fullt av trøkk og Vidar Busk viser at han behersker genren.
Scenisk er det samme riggen som sist, og lysshowet er sprekt med masse varme og gule farger. Det er ikke så mye mer å si om dette, da alt er likt fra del-finale 1.

2. Fjellfolk – Ulvetuva.
Scenen er mystisk, røyklagt og et grønt lysskjær sprer seg i salen. Dette passer utmerket til Fjellfolks opptreden. Dette var en flott gjennomføring av gruppa fra Bykle.
Vokalist Helga Jakobsen er stødig, og ser ikke ut til at det å være i en finale gjør noe som helst.
Med en slik opptreden kan dette fort bli en dark horse i finalen ikveld.

3. Adelèn – Bombo
Den unge jenta fra Horten ga virkelig alt under generalprøven.
Riggen er også her helt lik som i delfinalen, og «flammehavet» på scenekanten gir oss virkelig en følelse av sommer og varme og hete følelser.
Musikalsk sett var Adelèn litt ustø i starten, med litt smårusk her og der med i løpet av sangen hentet hun seg igjen.
Dette kan bli en real utfordrer.

4. Gromth & Emil Soli-Tangen – Alone
Som vi hadde regnet med smalt det virkelig til da vokalisten i Gromth satte inn støtet etter Emils melodiøse åpning. Med strobelys og et realt trøkk som kunne ha blåst av taket i Spektrum gjennomførte gutta en god og stødig generalprøve.
Det eneste som en kan utsette på dette bidraget under prøven var noe problemer med lyden hvor det ble noe piping i anlegget. Dette kan nok fikses greit til finalen.

5. Gaute Ormåsen – Awake
Den sindige sangeren fra Brumunddal har en egen selvsikkerhet på scenen. Han tar sin plass, gjør jobben sin og leverer varene. I mørk dress og et smil gjennomførte også han en god generalprøve.

6. Lucky Lips – Sweet and Heavy
Vokalist Malin Pettersen var etter forrige helgs delfinale helt stemmeløs. Da gruppa fikk overrakt wild card’et til finalen var hun meget redd for at stemmen var helt borte.
Det var den så absolutt ikke. Lucky Lips leverte en stødig og flott generalprøve med sin låt Sweet and Heavy. Dette kan fort vekke liv i et publikum som ikke ellers engasjerer seg i MGP.

7. Datarock – Underground
Disco-gruppa fra Bergen ståler fra scenekanten. Dette kan dem. Et fargesprakende show med dansere og lyseffekter fyller Oslo Spektrum med liv og røre.
En morsom effekt er disco-kuler som flyr opp og ned i taket.

8. Annsofi – I’m with You
Sarpsborg skal være godt fornøyd med denne jenta. Hun står alene på scenen, sammen med tre trerammer med tre lyspærer i hver. Lyset er varmt, og det samme gjelder stemmen til Annsofi. Hun leverer en stødig og solid generalprøve og kan fort gå til en superfinale med dette.

9. Margaret Berger – Feed You My Love
Nå kommer bidraget som undertegnede har store problemer med å være objektiv til. Dette er nemlig min store favoritt, og man blir veldig påvirket av det. Men jeg prøver.
Margaret Berger viser at hun er artist til fingerspissene. Med en tilstedeværelse på scenen som de fleste kan misunne henne. Riggen, kjolen og lyset er akkurat det samme som fra del-finalen og hun leverer varene som alltid. (Heia Margaret!!!!! Som sagt, ikke objektiv…)

10. Sirkus Eliassen – I Love You Te Quiero
Med dansende kaniner, lys og pyroshow inntar Bodø-væringene scenen med den største selvsikkerhet. Disse gutta styrer showet og kan fort bli en publikumsfavoritt.
Dette er en real partylåt, og ingenting er forandret siden del-finalen i Larvik.
Motorsykkeldressene fra 80-tallet sitter på, hvorpå programleder Erik Solbakken kommenterte at det nok luktet mer enn vanlig av dressene i dag.

Pauseinnslagene er som kjent Loreen og Tooji.
Vinneren av fjorårets ESC inntar scenen i Spektrum med gruppe dansere og fremfører en etnopop-låt i kjent Loreen-stil.
Tooji fremfører en ny og gospelinspirert versjon av «Stay», og har både korister og dansere på scenen.

Det ble sagt mye tull og latteren satt løst da programlederne Jenny Skavland og Erik Solbakken skulle tørrprate i pausene, og det virker som duoen begynner å bli vant til å jobbe i dette formatet.

Gleder man seg til finalen?? Ja, virkelig! Dette kan enten bli en utrolig jevn finale, hvor alle poengene teller, eller det er et bidrag som stikker av med alt.
Uansett, dette blir spennende!

Finalen går av stabelen kl. 19:55 på NRK1

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien