Melodifestivalen: To norske innslag i kveldens delfinale

I kveld er det duket for den andre delfinalen i årets Melodifestival, og på startstreken finner vi ikke mindre enn to innslag med norske farger. Tone Damli fremfører en av låtene med svensk duettpartner, mens Maria Haukaas Mittet har vært med på å skrive bidraget som en av kveldens debutanter skal synge.

Scandinavium-hallen i Göteborg er åsted for kveldens delfinale, og Danny Saucedo og Gina Dirawi er nok en gang vertskap. Som vanlig skal åtte bidrag fremføres på scenen – to går til finale i Stockholm den 9. mars, to går til Andra chansen i Karlstad den 2. mars, og fire ryker ut.


 

Kveldens åtte bidrag er:

1) Anton Ewald – Begging
Tekst og musikk: Fredrik Kempe, Anton Malmberg Hård af Segerstad

2) Felicia Olsson – Make Me No. 1
Tekst og musikk: Henrik Wikström, Ingela «Pling» Forsman, Amir Aly, Maria Haukaas Mittet

3) Joacim Cans – Annelie
Tekst og musikk: Joacim Cans

4) Swedish House Wives – On Top of the World
Tekst og musikk: Peter Boström, Thomas G:Son

5) Erik Segerstedt & Tone Damli – Hello Goodbye
Tekst og musikk: Robin Fredriksson, Mattias Larsson, Måns Zelmerlöw

6) Louise Hoffsten – Only the Dead Fish Follow the Stream
Tekst og musikk: Louise Hoffsten, Sandra Bjurman, Stefan Örn

7) Rikard Wolff feat. Sara Isaksson – En förlorad sommar
Tekst og musikk: Tomas Andersson Wij

8) Sean Banan – Copacabanana
Tekst og musikk: Ola Lindholm, Sean Samadi, Hans Blomberg, Joakim Larsson


Det er låt nummer to og fem i kveld som altså har norske aner. Nykommeren Felicia Olsson skal fremføre en Adele-preget powerballade som Maria Haukaas Mittet har vært med på å skrive – sammen med blant andre MF-tekstforfatterdronningen Ingela «Pling» Forsman.

Tone Damli har på sin side Melodifestival-kjendis og Allsång på Skansen-programleder Måns Zelmerlöw som en av sine opphavsmenn på midtempo-poplåten hun skal fremføre sammen med Erik Segerstedt, kjent fra gruppen E.M.D. som nådde tredjeplass i MF tilbake i 2009 med låten Baby Goodbye.

Trioen som utgjør Swedish House Wives består av tre velkjente ansikter for Melodifestival-fans – Pernilla Wahlgren (med for femte gang), Jenny Silver (med for tredje gang) og Hanna Hedlund (med for tredje gang). Det beste enkeltresultatet av disse tre har Pernilla Wahlgren, som nådde andreplass i duett med Jan Johansen i 2003 med låten Let Your Spirit Fly.

De øvrige artistene i kveld er debutanter, om man ikke regner med at Anton Ewall danset bak både Danny Saucedo og Andreas Lundstedt i fjor, og bak Velvet tilbake i 2009. Som pauseunderholdning får imidlertid publikum og TV-seere oppleve noen skikkelige super-veteraner, da trioen Hanson, Carson & Malmkvist, som nådde finalen med gla’låten C’est la vie tilbake i 2004, blant annet skal gjøre sin egen versjon av Eric Saades vinnerlåt Popular – nemlig Pensionär.

Ett minutts klipp fra øvelsene til hvert enkelt bidrag er publisert på SVTs hjemmesider og kan sees her. Klokken 14.00 lørdag ettermiddag legger også SVT ut låtene til avlytting i sin helhet.

Som vanlig avgjøres kveldens resultat helt og holdent av telefon- og SMS-stemming. Sendingen starter kl. 20.00 og kan sees direkte på SVT1 eller følges på nett via SVTPlay.

Kilde: SVT, Wikipedia

 

 

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien