En overraskende seier i Finland

I går bestemte Finland hvem som skal representere dem i årets Eurovision.

Det er en av Europas lengste nasjonale utvelgelsen som i går kveld fikk sin avslutning og en vinner.
Fansen håpte nok mest på seier til Diandra, mens andre heiet på Mikael Saari. Så når vinneren til slutt ble Krista Siegfrids kom nok dette som en aldri så liten overraskelse på ganske mange.

Men det er altså Krista Siegfrids som får æren av representer hjemlandet sitt i Eurovision Song Contest 2013 som i år finner sted i Malmø. Låten hun skal synge heter «Marry Me» og er et frisk og sprudlende poplåt som Krista passende nok fremfører i brudekjole for å understreke sangteksten.

I den finske finalen var det totalt åtte finalister. Det begynte med 12 artister og brag sm hadde blitt plukket ut av innsendte demoer. I løpet av vinteren har 12 artister gjennom flere livesendinger blitt til Lørdagen åtte finalebidrag.

Finalen ble ledet av programlederne Ile Uusivuori og Anne Lainto.
Mens Suvi Teräsniska, Johanna Iivanainen, Hanna Pakarinen, Emma Salokoski, Pernilla og Kaisa Vala underholdte i pausen.

Mens Krista tok førsteplassen kapret Mikael Saari med balladen «We Should Be Trough» andreplassen. Idol-vinner Diandra havnet på tredjeplass.

Finland klarte ikke å kvalifisere seg til finalen mediers første UMK-vinner Pernilla Karlsson sang «Nar jag blundar». Så spørs det om arvtageren Krista Siegfrids kan klare å få Finland på rett kjør igjen. Finland har gjennom tiden hatt mange skuffelser i Eurovision-sammenheng, men fikk sin første seier i 2006 med hardrock-bandet Lordi med » Hard Rock Hallelujah».

finland

 

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien