Finale i Wien fredag kveld

 

Fredag kveld kl. 20:15 er det tid till “Österreich Rockt den Song Contest” – Alpelandet Østerrike skal avholde deres nasjonale finale, og have funnet deres representant til den internasjonale konkurranse i mai.

 

Bare 5 finalister er der med i den Østerriske finale i år, en konkurranse som skal avgjøres at seerne og en internasjonal jury, som består at representanter fra: Irland, Sverige, Tyskland, Serbia & Storbritannia – seere og jury deler vekten av stemmer. Som vanligt er det den nasjonale tv-stasjon ORF som står for å finne vinneren.

 

Årets 5 finalister er:

 

Falco Luneau: Rise above the night (Falco Luneau + Tony Cornelissen)

Østerrisk fødte Falco er vokset op i den lille bjergby Vorarlberg, men er senere hen flyttet til Nederland. Han har reist vidt omkring, og har optrådt med mangt og mange personer. Han har deltaket i den 3. sæson av ”Starmania” (Idols) i Østerrike, hvor han blev nr. 7. I Nederland deltok han i 2009 i talentshowet ”538 Demo Duel”, hvilket han gikk ut av som vinner, og fikkk en platekontrakt som gevinst, og deretter utgav han singlen ”Nobody” .

 

Natália Kelly: Shine (Andreas Grass, Nikola Paryla, Natalia Kelly & Alexander Kahr)

18-årige amerikansk fødte Natália er årets yngste finalist, men trods hennes unge alder, har hun allerede 10 års sceneerfaring. I 2004 deltok hun i børnetalent konkurransen Kiddy Contest på den nasjonale tv-stasjon ORF, hun deltok i en duett og de fikk en 2. plass ut av det. Samme år var hun ligeledes en del av børnenes Opera i Baden, på opsettningen av ”Jorden rundt på 80 dage”. Hun gjennom årene av fleire omgange og i forskjellige kategorier stillet i talent konkurransen ” Prima la Musica” i Østerrike, og har 2 gange vunnet indenfor kategorierne: ”Klassisk sang (solo)” & ”Klaver”. I 2011 deltok hun i den Østerriske utgave av ”Voice” og gikk ut som vinneren.

 

The Bandaloop: Back to fantasy (Barca Baxant & Justin Case)

Electro-pop bandet The Bandaloop består av medlemmerne: Barca Baxant, Justin Case & Mike Blitz. Med den velspillende gruppe, er der med sikkerhet dømt Farger, glitter & glimmer på scenen.

 

Elija: Give me a sign (Elija)

21-årige Elija er født i Graz men bor i dag i Wien, hvor han skriver, komponerer & produserer sine egne låter – låten han stiller med i den Østerriske finale, er da også egen komposisjon, hvilket han mener er en kjempe styrke for låten.

 

Yela: Feels like home (Daniela Bauer, Lukas Hillebrand & Alexander Pohn)

31-årige Yela med det borgerlige navn Daniela Bauer er født i Wien, men bor i dag i New York. Hun har studeret Stemme- & Musikterapi ved ”Berklee School of Music” i Boston. Yela er udstyret med en stor stemme, og spænder bredt i brugen av den, hun skriver og komponerer selv låter.

 

Utover deres egne låter, skal de 5 finalister også fremføre en tidligere internasjonal vinnerlåt:

 

  • Falco Luneau: What’s another year (Johnny Logan, 1980)
  • Natália Kelly: Ne partez pas sans moi (Céline Dion, 1988)
  • The Bandaloop: Waterloo (ABBA, 1974)
  • Elija: Euphoria (Loreen, 2012)
  • Yela: Love shine a light (Katrina & The Waves, 1997)

 

“Österreich Rockt den Song Contest” løper av stablen fredag kveld ved et direkte show kl. 20:15.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien