Glorious von Hannover

Tyskland leverte i gårsdagens nasjonale finale kanskje ikke det mest spektakulere showet man har sett gjennom årene. Men det var gjennomført og stramt, uten å virke for redigert.

Den siste biten skal kanskje programleder Anke Engelke ha noe ros for, der hun virket adskillig mer avslappet i utrykket enn under hennes engasjement under 2011-finalen fra Düsseldorf.

Fra TUI Arena i Hannover fikk man servert tolv bidrag, der samtlige var valgt uten gjennom et samarbeid mellom TV-stasjon NDR og landets mange plateselskap. Her var flere sjangre representert, fremført av forsåvidt gode artister – uten at vel så mange navn var kjente utenfor landets egne grenser.

Cascada sang sist – og seiret, som mange forhåndstips nettopp hadde tatt til orde for. Det var imidlertid ikke uten kamp, da hun slett ikke ledet etter den første tredelen av stemmegivingen.

NDR hadde her funnet på å samarbeide med landets ni statlige radiokanaler – en fra hver delstat. Disse presenterte tall fra en forhåndsavstemning, der nok enkelte bidrag hadde kjent godt på gode kampanjer underveis.

Bandet LaBrassBanda og den noe pussige, men alt annet enn uoriginale Nackert, ledet etter radiostemmene – som etter manges mening «heldgivis» ble omgjort til sedvanlige 1-12 ESC-stemmer foran de to neste poengrundene. LaBrassBanda ledet dermed med 12 poeng mot Cascadas 10.

Jurystemmene snudde opp-ned på dette, for til latter i salen – ble det kun delt ut ett eneste poeng til Nackert. Cascada fikk 8 – og 12-en gikk til Blitzkids mvt., som skulle ende opp på en sjetteplass til slutt.

Da telefonstemmene kom inn, var derimot ingen tvil hva det tyske folket egentlig ville ha som vinnerlåt: Cascada ble riktig så «victorious» med sin Glorious.

Cascada er egentlig en trio, som foruten av vokalist Natalie Horler også består av DJ Manian, og Yann Peifer. De har gjennom flere år etablert seg som en av de største stjernene innen Eurodancen – og er også en av ytterst få prosjekter innen den sjangeren, som også har hatt et gjennombrudd i USA.

At Cascada også må regnes som et etablert navn, og slett ingen døgnflue, viser statistikken – der hitlåtene nå strekker seg over et tiår. Cascadas to største suksesser kom i 2005 med Maggie Reillys Everytime We Touch – og i 2007 med deres egen Evacuate the Dancefloor.

Deres siste single. The Summer of Love fra fjoråret, lå hyggelige 28 uker inne på de tyske listene.

I 2013 heter imidlertid låta Glorious – og er heretter offisielt Tysklands representant til Malmö i mai. Der skal hun forsvare en seier – og to ytterlige topp 10-plasseringer – etter tre flotte år for Tyskland i Eurovision.

tyskland

Slik ble de tyske resultatene fra årets Unser Star – og under kan man se de tre medaljebidragene:

  1. Cascada Glorious 30
  2. LaBrassBanda Nackert 23
  3. Söhne Mannheims One Love 17
  4. Saint Lu Craving 16
  5. Nica & Joe Elevated 16
  6. Blitzkids mvt. Heart On The Line 15
  7. Ben Ivory The Righteous Ones 13
  8. Betty Dittrich Lalala 12
  9. Finn Martin Change 12
  10. Die Priester feat. Mojca Erdmann Meerstern, sei gegrüßt 9
  11. Mobilée Little Sister 8
  12. Mia Diekow Lieblingslied 3

 


 


 

Del:
Relaterte artikler