Natália Kelly – en ung skinnende stierne!

 

I går kveld lød der atter toner fra Alpe-regionen, da Østerrike fandt landets representant, en lille finale var sat op med bare 5 deltaker – «Österreich Rockt den Song Contest»!

 

Igjen i år havde den østerriske nasjonale tv-stasjon ORF, valgt at lade finalen gå av stablen fra deres studier i Wien, ikke just verdens største koncertsale, men til gengæld lidt mere intime og ganske så brugbare til formålet. Vertsrollerne var givet til de populære Andi Knoll & Mirjam Weichselbraun.

 

Første del av finalen stod lidt i «nostalgiens» tegn, da de 5 valgte finalister hver, skulle give deres egne fortolkninger af tidligere Eurovisjons vinnere. Nogle av deltakerne slap bedre for deres personliggjorte versioner end andre, de 5 valgte bidrag var:

 

  • The Bandaloop: Waterloo (ABBA, 1974)
  • Natália Kelly: Ne partez pas sans moi (Céline Dion, 1988)
  • Yela: Love shine a light (Katrina & The Waves, 1997)
  • Falco Luneau: What’s another year (Johnny Logan, 1980)
  • Elija: Euphoria (Loreen, 2012)

 

Årets østerriske konkurranse skulle avgjøres ved en ligelig fordelig av stemmer seerne og en internasjonal jury. Irland, Serbia, Storbritannia, Sverige & Tyskland hadde hver en representant, deri blandt den serbiske Eurovisjons vinner fra 2007, Marija Šerifović. Derutover var der også en Eurovisjons fan/nørd i juryen. Juryen skulle avgi stemmer som fordeltes i en total på 100 poeng, seernes stemmer gjordes op i procentdele, andelen blev deretter til poengsummen for den enkelte låt.

 

Derefter blev det tid for dét, som det hele egentligt handlede om, vinnerlåten skulle kåres, og den heldige finalist som skulle have turen til det svenske skulle avgjøres. Forud for hele finaleshowet havde seerne haft mulighed for at høre låterne, bl.a. via ORF’s hjemmeside, hvor de har været tilgjengelige i et stykke tid.

 

De 5 finalister fremførte føljende 5 låter:

 

Falco Luneau: Rise above the night

(Falco Luneau + Tony Cornelissen)

 

Yela: Feels like home

(Daniela Bauer, Lukas Hillebrand & Alexander Pohn)

 

Elija: Give me a sign

(Elija)

 

Natália Kelly: Shine

(Andreas Grass, Nikola Paryla, Natalia Kelly & Alexander Kahr)

 

The Bandaloop: Back to fantasy

(Barca Baxant & Justin Case)

 

Etter et kort resume, var det tid for avstemning, hvilket man i Østerrike ikke forstyrrer seerne i, så der avsluttede man første del af showet, for å sende reklamer og nyhetsopdateringer. Deretter var det tid for avsløringen av resultatet, og medens at stemmerne blev gjort op, var der et kort view av de låter, som vinneren kommer til at stå op mot i Malmø.

 

Først presenteredes juryens stemmer, og deretter tok man og presenterede seernes stemmer, begyndende med den låt som hadde fået færrest stemmer av juryen. Kveldens resultat blev:

 

2013Resultat

 

Vinneren blev Natália Kelly med låten «Shine», og hun så ut till å være overrasket.

 

2013Vinder

 

Den 18-årige amerikansk fødte Natália var årets yngste finalist, men trods hennes unge alder, har hun allerede 10 års sceneerfaring. I 2004 deltok hun i børnetalent konkurransen Kiddy Contest på den nasjonale tv-stasjon ORF, hun deltok i en duett og de fikk en 2. plass ut av det. Samme år var hun ligeledes en del av børnenes Opera i Baden, på opsettningen av «Jorden rundt på 80 dage». Hun gjennom årene av fleire omgange og i forskjellige kategorier stillet i talent konkurransen » Prima la Musica» i Østerrike, og har 2 gange vunnet indenfor kategorierne: «Klassisk sang (solo)» & «Klaver». I 2011 deltok hun i den Østerriske utgave av «Voice» og gikk ut som vinneren.

 

Nu er hun den unge jente klar for endda et nyt kapitel i livet, og det bringer henne på en tur til Malmø, for i første omgang å sikre Østerrike en av de eftertragtede billetter til finalen. Om hun kommer å gjøre det bedre end fjorårets deltakere, det bliver vi klogere på til mai. I første omgang er der blot å gratulere Natália Kelly og Østerrike med det første skridt på veien.

 

2013Yela

 

2013Falco

 

2013Elija

 

2013Bandaloop

 

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien