Fjerde og siste delfinale i Melodifestivalen i kveld

Årets Melodifestival er kommet frem til sin siste innledende runde idet den fjerde delfinalen går av stabelen i Malmö Arena i Skånes hovedstad – for øvrig samme lokaler som skal huse selve ESC-arrangementet i mai måned.

Som i de foregående programmene skal Danny Saucedo og Gina Dirawi lede deltakere, publikum og TV-seere gjennom halvannen time med fest, fart og moro. Åtte bidrag skal fremføres på scenen – to går til finale i Stockholm den 9. mars, to går til Andra chansen i Karlstad den 2. mars, og fire ryker ut.


 

Kveldens åtte bidrag er:

1) Army of Lovers – Rockin’ the Ride
Tekst og musikk: Alexander Bard, Henrik Wikström, Per QX, Andreas Öhrn, Jean-Pierre Barda

2) Lucia Piñera – Must Be Love
Tekst og musikk: Peter Kvint, Jonas Myrin

3) Robin Stjernberg – You
Tekst og musikk: Robin Stjernberg, Joy Deb, Linnea Deb, Joakim Harestad Haukaas

4) Sylvia Vrethammar – Trivialitet
Tekst og musikk: Thomas G:son, Calle Kindbom, Mats Tärnfors

5) Ralf Gyllenhammar – Bed On Fire
Tekst og musikk: Ralf Gyllenhammar, David Wilhelmsson

6) Behrang Miri – Jalla dansa salwa
Tekst og musikk: Behrang Miri, Anderz Wrethov, Firas Razak Tuma, Tacfarinas Yamoun

7) Terese Fredenwall – Breaking the Silence
Tekst og musikk: Terese Fredenwall, Simon Petrén

8) Ulrik Munther – Tell the World I’m Here
Tekst og musikk: Thomas G:son, Peter Boström, Ulrik Munther


 

I kveldens startfelt finner vi faktisk et norsk innslag – nemlig Joakim Harestad Haukaas, en av opphavsmennene bak Robin Stjernbergs låt You. Noen vil kanskje huske Joakim som en av artistene i gruppen 2U, som representerte Norge i Junior Eurovision i 2003 med låten Sinnssykt gal forelsket.

Mange av kveldens deltakere er debutanter, men et par rutinerte sirkushester finnes tross alt i startfeltet. Både Sylvia Vrethammar og Army of Lovers’ Alexander Bard deltar i Melodifestivalen for femte gang, mens Ulrik Munther er med for andre gang etter å ha nådd en fin tredjeplass i fjorårets finale med Soldiers. Munther er også tidligere vinner av Lilla Melodifestivalen og MGP Nordic med låten En vanlig dag tilbake i 2009.

Vrethammar er en av Sveriges mest kjente jazz- og visepopsangerinner, med en karriere som strekker seg helt tilbake til 1967. Mest kjent er hun kanskje for erkeslageren Eviva España fra 1973. Bard har tidligere deltatt som artist i gruppen BWO (Bodies Without Organs), i tillegg til at han har skrevet tekst og musikk til flere andre Melodifestival-bidrag – deriblant Tommy Nilssons En dag fra 1989.

I startfeltet finner vi også etniskinspirert pop fra Behrang Miri, rockepregede ballader fra Ralf Gyllenhammar og Lucia Piñera, og mer moderne elektropop fra Terese Fredenwall, som kvalifiserte seg til MF 2013 gjennom å vinne konkurransen «Svensktoppen nästa» i fjor sommer.

Ett minutts klipp fra øvelsene til hvert enkelt bidrag er publisert på SVTs hjemmesider og kan sees her. Klokken 14.00 lørdag ettermiddag legger også SVT ut låtene til avlytting i sin helhet.

Som vanlig avgjøres kveldens resultat helt og holdent av telefon- og SMS-stemming. Sendingen starter kl. 20.00 og kan sees direkte på SVT1 eller følges på nett via SVTPlay.

Kilde: SVT, Wikipedia

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien