Oppsummering fra Destino Eurovision

I går kveld fikk vi vite at det er Contigo Hasta el Final som er bidraget som gruppen El Sueno de Morfeo skal fremføre for Spania, i Eurovision Song Contest i Malmö.

Programlederen Carolina Ferre begynte showet med å presentere juryen som besto av Rosa Lopez som var Spanias representant i 2002, Marco Mengoni som er årets representant fra Italia og journalist Jose Maria Inigo som er kjent som Eurovision kommentator for den nasjonale kringkasteren TVE de to siste årene.

El Sueno de Morfeo begynte showet med å synge de tre finale sangene:

Dame tu voz og Contigo Hasta el Final var sangene som El Sueno de Morfeo hadde valgt ut på forhånd.

Atrevete var vinneren av online avstemmingen, hvor det spanske folk kunne stemme på sin favoritt.

Senere fikk vi høre Pastora Soler som var Spanias representant i fjorårets Eurovision Song Contest fremføre sang sammen med El Sueno de Morfeo. 

El Sueno de Morfeo sang også med tidligere artister fra SanRemo,som er navnet på utvelgelsesprosessen i Italia, en populær gruppe fra Spania Cuatro Elementos og til slutt fikk vi høre Spanias bidrag Quedate Conmigo fra Pastora Soler.

Det spanske folk hadde en time fra showet startet til å kunne stemme på sin favoritt, og til slutt så resultatet slik ut.

Contigo Hasta el Final: Juryestemmer:36poeng Telefonstemmer: 36 poeng

Atrevete: Juryestemmer: 30 poeng  Telefonstemmer: 30 poeng

Dame tu voz: Juryestemmer: 24 poeng  Telefonstemmer: 24 poeng

Alle tre sangene er laget av gruppen El Sueno de Morfeo og de har jobbet hardt med å velge ut sangene til finalen. Nå skal de øve mye  fram til den 18.mai, hvor de er direkte kvalifisert til finalen.

Destino Eurovision er navnet på programmet for årets sangutvelgelse som ble sendt live fra TVE sine studioer i Barcelona, hvor showet ble presentert av Carolina Ferre.

Spania har vært med i Eurovision Song Contest siden 1961 og har vunnet Eurovision i 1968 og 1969 og har hatt sin beste plassering etter det senest i 1995 med artisten Anabel Conde med sangen Vuelve Conmigo, hvor de kom på en 2.plass.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien