Melodifestivalen: Anton Ewald og Robin Stjernberg fikk de siste finalebillettene

I kveld ble finalefeltet i årets Melodifestival komplett idet Andra chansen gikk av stabelen i Karlstad og de to siste finalistene ble stemt frem. Det ble til slutt de to ungpikeidolene Anton Ewald og Robin Stjernberg som kunne juble for en plass i Friends Arena neste lørdag.

I et tettpakket show fra Karlstad kunne publikum både følge de åtte håpefulle deltakerne og pauseinnslag fra Peter Jöback og irske Jedward, som sang duett med programlederne Danny Saucedo og Gina Dirawi.

Etter første avstemningsrunde ble de tre bidragene med færrest stemmer plukket vekk, og de plasserte seg slik:

6. plass: Caroline af Ugglas – Hon har inte

7. plass: Cookies ‘n’ Beans – Burning Flags

8. plass: Eric Gadd – Vi kommer aldri att förlora

Etter avstemningsrunde nummer to ble de fire høyest plasserte satt mot hverandre i to dueller, der låten med flest stemmer møtte låten som lå på fjerdeplass, og låten med nest flest stemmer møtte låten på tredjeplass. Den interne rekkefølgen ble imidlertid ikke avslørt av SVT.

I duell nummer en møttes Behrang Miri med Jalla dansa sawa og Anton Ewald med Begging, mens duell nummer to stilte Robin Stjernberg og You mot Martin Rolinski og In and Out of Love. Dermed måtte Tone Damli og Erik Segerstedt ta til takke med en femteplass med sin låt Hello Goodbye.

Utfallet av duellene ble så at Anton Ewald tok den første finalebilletten, mens Robin Stjernberg fikk den andre. De utfyller dermed finalefeltet i Friends Arena som allerede består av David Lindgren, Yohio, Sean Banan, Louise Hoffsten, State of Drama, Ravaillacz, Ulrik Munther og Ralf Gyllenhammar.

Kun en eneste kvinnelig artist blir altså å finne blant deltakerne i neste lørdags Melodifestival-sending. Startrekkefølgen i finalen vil trolig bli offentliggjort senere i kveld eller i morgen.

Foto: Expressen

 

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien