Vi snakker med semifinalistene i Beosong 2013

For første gang i escNorges historie er vi til stede under den serbiske utvelgelsen til Eurovision Song Contest. I år heter den Beosong2013, og vmens avstemmingen pågikk snakket vi med alle deltagerne. Vi fikk ca 28 sekunder med hver, og det naturlige spørsmålet var da; «Hvordan er du fornøyd med kveldens fremføring, og er det noen endringer du vil gjøre til en eventuell finale?»

Trioen Mirna, Nevena og Sara fremførte «Ljubav je svuda», og etter sin opptreden var de glade, lettet og optimistiske. De hadde riktignok et par små endringer de ønsket å gjøre til i morgen, dersom de skulle kvalifisere seg til finalen.

mns

Igor leverte en meget god gjennomføring av sitt bidrag, «Moja svetlosti», og han var smilende og fornøyd i greenroom etter at han kom av scenen. Før han hadde rukket å tenke gjennom hele fremføringen kunne han ikke si om det ville bli noen endringer til en eventuell finale.

Maja (Nikolic) er en av Balkans mest populære artister, og det er fjerde gang hun deltar i den serbiske utvelgelsen til Eurovision Song Contest. Etter at hun hadde sunget «Blagoslov» i kveldens semifinale la hun ikke skjul på at hun var veldig fornøyd med innsatsen sin.

maja n

Vokalist og gitarist i gruppen Kal, Dragan, er tilfreds med den jobben de gjorde i kveld. Han var godt fornøyd med responsen de fikk fra salen, for sin sang «Usne kadifa».

kal

Nenad, eller som han er bedre kjent; Nesa, har en lang karriere bak seg, men å få representere landet sitt i Eurovision Song Contest henger fortsatt høyt. Han mente selv at han hadde gjort en god jobb i semifinalen, og det var tydelig at flere blant publikum var helt enig i dette. Han fremførte «Ruza od baruta».

Saska er ingen nykommer i Eurovision Song Contest. Hun har deltatt i den serbiske utvelgelsen to ganger tidligere, og i 2010 og 2011 var hun korist bak henholdsvis Milan og Nina. Hun er ganske fornøyd med hvordan hun fremførte bidraget sitt i kveld og fikk god respons fra publikum i salen under «Duga u tvojim usima». Et par detaljer kunne hun likevel tenke seg å endre på, og håper at hun får sjansen til å prestere enda bedre i søndagens finale.

Dusan Z deltok i den første sesongen av serbisk Idol. I kveld fremførte han «Sto prolazim» til begeistring fra salen. Han var selv også strålende fornøyd, og mente at han hadde fremført bidraget sitt på best mulige måte.

dusan z2

Maja (Odzaklijevska) er en av de store personlighetene på Balkans musikkscene. Hun startet karrieren sin helt tilbake på 60-tallet, og har vært an aktiv og populær artist i alle år. Hun var meget tilfreds med sin gjennomkjøring, og følte også at hun fikk god respons fra publikum.

maja o

Dusan S var ikke helt fornøyd med vokalprestasjonen sin i semifinalen. Han forteller at han er syk, og det høres tydelig når han snakker; stemmen hans er fryktelig hes og sprekker innimellom. Han håper på å få en sjanse til i finalen, så han virkelig kan få vist hva han kan. Reaksjonene fra salen på sangen hans, «Spas», var imidlertid overveldende. Det er tydelig at serberne er veldig glade i tradisjonsmusikken sin, og når den blandes med pop liker de den visst enda bedre.

dusan s

Jentene i Sky’s forteller at de er ganske fornøyd med innsatsen, men at de gjerne skulle fått vist enda bedre hva de kan prestere. De vil gjøre noen små endringer til en eventuell finale, men kan ikke si enda hva disse endringene vil bestå i. Før de bestemmer det vil de se opptak av sin fremføring av «Magija».

skys

Ksenija sto for kveldens mest kreative sceneshow, der hun, koristene og danserne sto inni en slags boks lagd av stoff, eller kanskje vi kan kalle det et telt. Hun var veldig godt fornøyd med sin fremføring av «Svetla pale se za na», og håper, som alle de andre, at hun skal få en sjanse til å levere enda bedre i finalen.

ksenija

Marija er strålende fornøyd med alt det musikalske i opptredenen sin, og den overveldende responsen fra salen gjør henne litt rørt. Hun er imidlertid opprørt over at rtv ikke vil la henne skifte antrekk. Hun misliker helt tydelig kostymet sitt sterkt, og håper inderlig at hun får ha på seg noe annet når hun skal fremføre «Halo» i en eventuell finale.

marija

Aleksandra fremførte balladen «Savrsen kraj», og hun var fornøyd med sin egen innsats og lykkelig over den støtten hun følte fra publikum.

Kristina er tilfreds med kvelden, men håper som de fleste andre, at hun får en sjanse til å fremføre sangen sin en gang til, i søndagens finale. Det er nemlig noen detaljer hun gjerne skulle endret på. 

Zarko var kveldens siste på scenen, og han hadde nok rukket å bli litt nervøs mens han ventet på å få fremføre «Tren». Han var tydelig lettet over å være ferdig, men samtidig var han veldig fornøyd med opptredenen sin. Han syntes også at han fikk veldig god feedback fre publikum i salen.

Så vandret alle nervøst rundt i ca tre kvarter, mens de ventet på at telefonstemmene skulle registreres og telles, før kveldens fem beste skulle avsløres. I presseområdet gikk naturlignok diskusjonen høyt rundt hvem vi trodde, og ønsket, at skulle kvalifiesre seg. Og jeg kan avsløre at INGEN hadde alle rett… Ingen trodde for eksempel at både «Mirna, Nevena og Sara» og Sky’s skulle kvalifiere seg, men alle var sikre på at en av dem ville. De fleste mente også at minst en av «Maja’ene» skulle gå videre. Flere blant pressen hadde også troen på Ksenija.

De som kvalifiserte seg til søndagens finale var trioen Mirna, Nevena og Sara, Dusan S, Marija, Saska og jentegruppen Sky’s. Du kan se escNorges intervjuer med alle finalistene her.

Bilder; Joe Sansom for escNorge

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien