Robin Stjernberg må endre showet før Malmö

Som forventet må Sverige gjøre endringer i sceneshowet sitt fra Melodifestivalen til ESC. Det er EBUs reglement som gjør at Robin Stjernberg og teamet rundt ham må legge nye planer for finaleopptredenen i Malmö.

I Melodifestivalen stilte Robin Stjernberg med fem dansere på scenen, og to korister som stod skjult i kulissene. I ESC-finalen er maksgrensen på seks deltakere, og alle må synes på scenen. Dermed må man tenke nytt rundt fremføringen av nummeret på scenen i Malmö.

– Vi må redusere til tre dansere, noe som selvfølgelig er synd, sier Robin Stjernberg i et intervju med avisen Aftonbladet. – Men i stedet flytter vi altså koret frem på scenen, og de kommer også til å gjøre noen enkle dansebevegelser.

Det blir dermed to mannlige og en kvinnelig danser som gjør Stjernberg selskap på scenen, mens koret, som i Melodifestivalen, vil bestå av en mannlig og en kvinnelig sanger.

Videre planlegger Robin å fremføre låten You på et spesialbygd podium, adskilt fra dansere og kor. Dermed blir han stående mer i ro, og kan fokusere mer på sanginnsatsen og blikkontakt med kameraet.

– Det blir en mye mer intim fremførelse, lover Robin Stjernberg.

I tillegg ønsker SVT, med delegasjonssjef Rennie Mirro i spissen, å gi Robin lysere sceneklær og danserne mørkere, for å fremheve kontrastene dem imellom. Dansernes bevegelser skal også «ESC-tilpasses» og gjøres større og mer markante.

Det endelige resultatet av disse endringene får vi se når Robin Stjernberg går på scenen med startnummer 16 i finalen den 18. mai.

Kilde: Aftonbladet

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien