Dagens bidrag: Østerrike

Første heldige artist i årets rekke av «Dagens Bidrag» kommer fra Alpelandet Østerrike, som i år valgte deres vinner i en ganske lille nasjonal finale – med bare 5 deltakere!

Efter fjorårets særegen valg av en vinner, i skikkelse av «Woki mit deim popo», sadlede Østerrike i år om, og valgte en klassisk velsunget låt, fremført av den bare 18-årige sangerinde Natália Kelly. Amerikansk fødte Natália var årets yngste finalist, men trods hennes unge alder, har hun allerede 10 års sceneerfaring. I 2004 deltok hun i børnetalent konkurransen «Kiddy Contest» på den nasjonale tv-stasjon ORF, hun deltok i en duett og de fikk en 2. plass ut av det.

Samme år var hun ligeledes en del av børnenes Opera i Baden, på opsettningen av «Jorden rundt på 80 dage». Hun gjennom årene av fleire omgange og i forskjellige kategorier stillet i talent konkurransen » Prima la Musica» i Østerrike, og har 2 gange vunnet indenfor kategorierne: «Klassisk sang (solo)» & «Klaver». I 2011 deltok hun i den østerriske utgave av «Voice» og gikk ut som vinneren.

2013Natalia

«Österreich Rockt den Song Contest» løp tradisjonen tro av staben i fra ORF’s studier i Wien, bare 5 deltaker var der i årets finale, som ebstod av 2 avdelinger – 1. afdeling hadde de 5 deltakere en tidligere Eurovisjons vinner låt som de skulle fremføre, og Natália valgte å fremføre Celine Dions vinnerlåt fra 1988, «Ne partez pas sans moi». Den 2. del skulle de hver især fremføre den låt, som skulle konkurrere om 1. plassen.

Årets finale skulle avgjøres av seere og en internasjonal fagjury, som bl.a. hadde den serbiske vinner Marija Šerifović som juryrepresentant. Efter endt avstemning, stod Natália Kelly og låten «Shine» med en komfortabel seier på 70 poeng, nærmeste konkurrent lå med bare 50 poeng, og en tæt 3, plass med 49 poeng. Hun var seernes favorit, medens at Yela som tok 2. plassen, var juryens knebne favorit.

«Shine» er komponert av: Andreas Grass, Nikola Paryla & Alexander Kahr – medens at: Andreas Grass, Nikola Paryla og Natália Kelly sejlv, har skrevet teksten til låten.

«You will shine, shine and fight the shadows in the sky

You will shine, I see the light in your eyes
You will shine, shine and fight the shadows in the sky
Oh, you will fly up high, the light is in your eyes
Trust me, you will shine

Time is always healing and answers are revealing
Sometimes they’re simply right before your eyes
But when you’re down here kneeling, there is no chance to see it
You can when all these dark clouds disappear
Look up to the starlit sky, reignite the fire»

Mine damer og herrer, årets første låt bliver «Shine» med Natália Kelly, repressenterende Alpelandet Østerrike, som efter nogle temmelig magre år ved Eurovisjonen, håper på en ny » Merci Chérie» som tager dem helt til tops. Her er der kun å ønske Natália og Østerrike lykke til med å åpne hele ballet i Malmø, og selvføljelig også med å komme til tops i år!

Del:
Relaterte artikler
MGP
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien