Dagens bidrag: Irland

Irland blir i år representert av 27 år gamle Ryan Dolan fra Nord-Irland.

Dolan vant irenes Eurosong 2013 i februar, der han var seernes favoritt – men havnet «kun» som nummer to blant juryene.

Bidraget, Only Love Survives, er en forholdsvis moderne poplåt – og følger dermed i godt oppkjørte fotspor fra to år med høy hårføring fra Jedward. Låta har imidlertid ikke blitt noen stor suksess på hjemmebane, og oppnådde kun en beskjeden 42. plass på de hjemlige listene.

Allikevel spår mange at Irland for fjerde år på rad har finalesjanser, i en semifinale der bare seks av seksten låter skal elimineres.

Ryan Dolan blir regnet som et stort talent i starten av karrieren. Han skriver sine egne låter selv, så også med dette bidraget i tospann med Wez Devine.  Dolan har etablert seg med en stor tilhengerskare på YouTube, der kanalen hans har blitt besøkt over 800 000 ganger.

Dolan arbeider for tiden med sitt første album, som han håper skal være klart i løpet av mai.

Bak Ryan, finner vi et navn som Stuart O’Connor fra Spotlight Productions. Han var blant annet ansvarlig for Jedwards show i Baku i fjor, der en fontene stod sentralt i sceneshowet.

Vann ser ut til å bli byttet ut med vennskap og en svevende jord iht musikkvideoen, men det siste blir nok litt i overkant hva man forvente fra scenekanten i Malmö om en måneds tid.

Irland er tidenes beste Eurovision-nasjon, med sju seiere så langt i historien. I mai håper irene i det minste på en god plassering for Dolan og hans Only Love Survives.

ryan dolan

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien