Björn, Benny og Avicii skriver ESC-musikken

I dag har vi fått vite at ABBA’s Benny og Björn og DJ’en Avicii skal skrive original musikk til showene i Mai

Martin Österdahl i produksjonsselskapet kunne slippe nyheten om at de tre ovennevnte artistene skal sammen skrive et unikt stykke musikk for ESC 2013 som skal ha fungere blant annet som åpningsnummeret i finalen 18. mai. Låten heter We Write The Story og er skrevet av Benny Andersson og Björn Ulvaeus, og bearbeidet av Avicii.

Andersson og Ulveus har uttalt at de likte måten SVT presenterte sin visjon rundt ESC som stammer i at SVT vil ha fokus på musikken og artistene og samle Europa i tankene om at alle er like mye verdt. Tema i sangen skal være fellesskap og samhold.

De utvalgte artistene var på toppen av ønskelisten til SVT. Andersson/Ulvaus representerer starten på Sverige sin inntreden i den internasjonale musikkverdenen og den fortsetter med blant andre den nye og populære artisten/DJ’en Avicii.

SVT avslører litt og litt rundt showet i ESC 2013 og vi vet fra før at Petra Mede skal være programleder og vi har fått en titt på årets scene. ESC er bare en drøy måned unna. Showene går av stabelen 14., 16. og 18. Mai

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien