Dagens bidrag: Belgia

I rekken av presentasjoner har vi kommet til Belgia. Det er i år den fransktalende TV-kanalen sin tur til å sende bidrag til ESC.

Roberto Bellarosa er født i byen Huy som ligger i Wallonia – den fransktalende delen av Belgia. Det viste seg fort at han ikke var noe sportstalent som mange andre menn i hans familie. Hans talent for sang og musikk ble etterhvert ooppdaget og han ble sendt for å studere musikkteori på musikkakademiet i Huy. Han meldte seg etterhvert på sangkonkurransen «The Voice Belgique» og vant hele konkurrransen. Et album ble sluppet like etter.

RTBF valgte Roberto som sin representant for ESC 2013 internt og gjennom en live-sending på radiokanalen «VivaCité» ble vinnerlåten valgt. Det sto mellom låtene Be Heroes, Reste Toi og Love Kills. Etter at juryen hadde avgitt sine stemmer og lytterne sine, ble det bestemt at Roberto Bellarosa skulle synge Love Kills i Eurovision Song Contest 2013. 

Love Kills  er en poplåt og er skrevet av finske Jukka Immonen og britiske Iain James.

Belgia deltar i den første semifinalen i ESC 2013 og er nest sist ut. Roberto Bellarosa skal prøve å komme seg til finalen. Det er nå hele 10 år siden et bidrag fra RTBF var i en ESC-finale.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien