Dagens bidrag: Serbia

Neste land ut i vår presentasjon og siste land ut i første semifinale i Malmö 14. mai er Serbia og Moje 3 med låten «Ljubav je svuda»

moje 3

Jentegruppa, som består av Mirna Radulovic, Nevena Božović og Sara Jovanović er for første gang med i Eurovision, men er ikke ukjente fjes for det serbiske publikummet. Alle tre deltok i den serbiske talentkonkurransen Prvi Glas Srbije (den serbiske versjonen av The Voice), og havnet henholdsvis på første-, andre -og tredjeplass i finalen som ble holdt 20. januar i år.
I februar ble det kjent at jentene hadde dannet en gruppe og skulle nå delta under den serbiske utvelgelsen til Eurovision Song Contest, Beosong 2013.
Moje 3 deltok i semifinalen 2. mars og gikk lett videre til finalen dagen etter. Denne vant de med over 25.000 stemmer.

Mirna Radulovic (20) er født i byen Subotica og kommer fra en familie hvor kunst og kultur er viktig. Hennes mor er ballettdanser og skuespiller og tvillingsøsteren Nena har hun opptred mye sammen med. Mirna er en singer-songwriter, og høstet stor suksess etter at hun vant den andre utgaven av Prvi Glas Srbije.

Nevena Božović (18) er født i Kosovska Mitrovica og er for tiden under utdannelse ved Beograd Academy of Music. Hun er den første artisten som både har deltatt i Junior Eurovision Song Contest og Eurovision Song Contest. Hun kom på en hederlig tredjeplass under Junior ESC i 2007 med sangen «Piši mi».
I 2012 deltok hun i Prvi Glas Srbije og havnet på en andreplass etter Mirna Radulovic.

Sara Jovanović (18) er født og oppvokst i Roma. Den unge sangeren har gjort suksess med mange coverlåter gjennom sin egen YouTube-kanal. I 2012 deltok også hun i Prvi Glas Srbije, men ble eliminert rett før finalen, og havnet da på en hederlig tredjeplass, etter Mirna og Nevena.
Hun studerer ved Fakultetet for filologi i Beograd, men for tiden er musikken det viktigste for den unge sangeren.


Årets serbiske bidrag er komponert og produsert av Saša Milošević Mare og teksten er skrevet av Marina Tucaković. 

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien