Pausenummeret i ESC-finalen blir… Carola

I går kom nyheten om at Agnes og Darin skal opptre i pausenummeret i den andre semifinalen, og at Eric Saade skal være Green Room-vert i finalen. I dag kan SVT meddele at ingen ringere enn Carola er valgt ut til å underholde Europa som pausenummer i finalen.

Carola har deltatt tre ganger i Eurovision Song Contest og vunnet en gang, og har i tillegg vært involvert i en rekke utgaver av Melodifestivalen – som artist, pausenummer og programleder. I følge ESCs show-produsent Christer Björkman var det derfor aldri noen tvil om at Carola skulle få en fremtredende rolle når Eurovision finner sted i Sverige.

– Hun er vår største svenske artist, og på en måte en del av Sverige, sier Björkman til SVT. – Da er hun selvskreven når man skal beskrive Sverige slik vi vil.

Pausenummeret til Carola går nemlig ut på å gjøre et humoristisk show der Sverige og ‘svenskheten’ står i fokus. Carola skal i følge kildene synge, danse og være morsom, og hun blir bare ett av flere ulike elementer i nummeret.

– Dette blir det galeste, mest spektakulære og rekvisittfylte showet som noensinne er blitt laget, skryter Björkman. – Det blir fantastisk bra og utrolig morsomt.

Carola deltok tidligere i vinter som pausenummer i Melodifestival-finalen fra Friends Arena, da hun gjorde en oppdatert versjon av sin klassiker Främling. Nå får hun altså enda flere strenger å spille på under ESC-finalen i Malmö den 18. mai.

Kilde og foto: SVT

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien