Dagens bidrag: Frankrike

De neste dagene vil vi presentere de seks landene som allerede er forhåndskvalifiserte til finalen i Malmö: Vi starter først i alfabetet – med Frankrike.

Frankrikes har siden 1956 kun stått over konkurransen ved to anledninger, og innehar broseplassen over tidenes beste Euovision-land. Imidlertid har det skrantet litt med resultatene det siste tiåret, og i fjor – maktet Angun å ikke få ett eneste poeng fra telefonstemmerne rundt om i Europa. 22. plassen ble reddet ved velvillige jurypoeng.

Kan Amandine Bourgeois gjøre det bedre?

I likhet med de siste års tradisjoner fra Franrkike, ble 33 år gamle Bourgeois valgt internt av fransk TV3. Bourgeois er opprinnelig fra innlandsbyen Angoulême sørvest i Frankrike, en by med omlag 50 000 innbyggere.

Amandine Bourgeois vant konkurransen Nouvelle Star – Frankrikes svar på Idol – tilbake i 2008, og fikk suksess med låta L’homme de la situation i etterkant av seieren. Karrieremessig har hun imidlertid valgt å gå sine egne veier og slett ikke tatt de enkleste musikalske stegene. Det har siden blitt utgitt to album på Sony Frankrike, som begge har vært inne både på franske og belgiske salgslister.

Bourgeois har en stil inspirert av britisk poprock og amerikansk retrospektiv R&B. Stilen videreføres i årets franske bidrag, som krysser linjene mellom skranglende 60-tallspop og rock.

L’enfer et moi – som rett frem kan oversettes med Helvete og jeg – er skrevet av David Salkin og Boris Bergman. Dette er veteraner innen fransk pop og rock, og har lange karrierer som låtskrivere for en rekke franske navn og artister.

Teksta er nokså kraftige greier med sorte preferanser og fult av sinne. Oversatt til engelsk – får vi disse frasene:

You knocked me out just as I was beginning.
It seems I loved it.
Leather ties and silk hands.

Who hurt you and which port?
Until the dawn blushes.
You’ve thrown me like a spell.

I’ll make you hell.
From where you get lost.
Look well behind you.
And it will be me.

You made me cry a lot.
My neck still bears your claw.
I loved exchanging skin.
Our limits are a classic.
I loved our toxic love.
The one makes everything beautiful.

I’ll make you hell.
From where you get lost.
Look well behind you.

I’ll make you hell.
From where you get lost.
Look well behind you.
And it will be me.

Hvor i startfeltet Amandine Bourgeois og bidraget L’enfer et moi skal starte, vil vi ikke få vite før generalprøvene nasjonaldagen vår. Først da settes nemlig startfeltet for finalen opp av arrangørene. Bourgeois vil imidlertid på forhånd trekke om hun vil starte i første eller andre halvdel av finalen.

Fransk TV håper at låtvalget – som ble foretrukket foran sytten andre potensielle bidrag – skal føre landet tilbake til den bedre halvdelen av resultatlisten, etter fjoråets fadese.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien