Juryfinalen vel overstått

I kveld klokken 21:00 startet en viktig del av årets Eurovision for finaledeltakerne. Kveldens fremførelser skal danne grunnlag for jurystemmene som har mye å si for sluttresultatet


Vi skal ikke avsløre for mange detaljer om morgendagens show for å beholde noe av spenningen, men i åpningen får vi se noe vi aldri har sett før, i olympisk ånd. Hallen skal visstnok ha vært velfylt i kveld til å være juryfinale, noe som var med på å sette stemningen for en innholdsrik kveld.

Mange har spurt seg om hvorfor Frankrike ble valgt som åpningsnummer, men fremføringen til Amandine skal det ikke være noe å si på. Etter Amandine følger Litauen og Moldova som begge skal ha gjort en grei jobb før Finland i all sin prakt leverer et forrykende show. Spania er tippet av mange til å havne sist i år og dagens følelse blant bloggerne der ute gjorde ikke ikke det tipset til skamme. En for «snill» sang kanskje. 

amandine

Foto: Thomas Hanses/EBU

 

Etter Spania følger Roberto for Belgia og han skal ha sluppet seg litt mer løs i kveld, men det skal ha gått nogenlunde utover vokalen. Estiske Birgit skal ha levert en like strålende fremføring som på tirsdag og kan fort gjøre det bedre enn mange hadde trodd på forhånd. Deretter følger to uptempo gladbidrag med Hviterussland og Malta, før det som blir kalt den første vinnerkandidaten entrer scenen. 

Dina fra Russland leverer prikkfritt som vanlig og med god hjelp av koristene er dette et innslag mange har tro på. En kanskje enda større favoritt entret scenen rett etter. Cascada stiller med en real danselåt for Tyskland og står i stor kontrast til Russland før og Armenia som følger etterpå.

Etter en liten reklamepause, eller et gjensyn med Linda Woodruff, er det klart for Anouk. Nederland kvalifiserte seg til finalen for første gang siden 2004 med en av sine største stjerner, til stor glede for de fleste involverte. Mange er usikre på hvor denne vil ende lørdag kveld, men ingen kan se bort i fra profesjonaliteten til Anouk. I stor kontrast til Nederlan kommer Romania i all sin prakt og gir Europa noe helt annet. For å få en litt myk landing fra det «sjokket» er det (tidligere) superstjernen Bonnie Tyler som synger «Believe In Me» for Storbritannia. Noen noter skal hun ha bommet på, men slutten av låta der hun løftes opp fra scenen skal visstnok være et stort høydepunkt.

bonnie

 Foto: Thomas Hanses/EBU

 

Etter Storbritannia er det verstnasjonen Sverige sin tur. Robin misset på noen av kameravinklene, men sang visstnok som aldri tidligere. Deretter følger rolige Ungarn (ByeAlex smilte i dag!) før storfavoritten blant mange, Danmark, dukket opp på scenen. Konfettiregn og hele pakken fullførte en god fremføring fra Emmelie sin side. Deretter følger mannlige artister fra Island og Aserbajdsjajan før Hellas kommer med fest og moro. Deretter følger storfavoritten Ukraina før Italia står på scenen. Det var litt blandede tilbakemeldinger på Marco sin opptreden. Han skal visstnok ha tatt seg litt «der nede» – men vi kan jo håpe det var på grunn av en kløende boksershorts eller noe lignende. Det skal også ha påvirket resten av fremføringen i noens øyne (og ører).

italia

 Foto: Thomas Hanses/EBU

 

Etter Marco er det vår egen Margaret Berger sin tur. Heldigvis skal opptredenen hennes vært så og si helt perfekt og enda bedre enn torsdagens opptreden. Dette lover godt for Norge sin kandidat. Deretter følger enda en stor favoritt, Georgia, men en låt av Thomas G: son som var med på å skrive fjorårets vinnerlåt Euphoria. Irland avslutter showet med et pang (og litt sur vokal) og de fleste kunne si seg fornøyd med juryfinalen. Da er det bare å vente med å se hva slags resultat lørdagen vil bringe. Spørsmålet er om vi får se hvordan juryene stemte i år. I år skulle juryene rangere alle bidragene fra 1-26 og det kan jo gi andre utslag enn tidligere. 

Pausenummeret skal være ganske spesielt og underholdende, men hva det handler om får vi vente med å se til i morgen. Loreen dukker selvfølgelig også opp under sendingen.

Jurymedlemmer fra hvert eneste land har nå fått tilgang til opptredenene til alle finalistene i Eurovision Song Contest 2013 og mye av resultatets skjebne ligger i hendene til disse relativt få personene.

Vi får uten tvil en spennende finale i morgen og det er bare å glede seg til et forrykende og velprodusert show fra Malmø og Sverige!

Juryfinalen er nå overstått og lørdag kveld 18. mai er den store finalen i Eurovision Song Contest 2013. Hvem vinner? Hvem taper? Det får vi snart svar på. Følg med på NRK 1 i morgen 21:00 for den store finalen.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien