Finsk kyss stanser Tyrkia?

Tre av de fire landene som trakk seg fra årets Eurovision, Bosnia-Hercegovina, Portugal og Tyrkia, var alle ventet å vise kveldens finale.

I løpet av prøvene, har derimot det tyrkiske TV-selskapet TVT ombestemt seg. Og «skylden» for det, får Finlands representant i kveld: Krista Siegfrids.

Tyrkiske organisasjoner for homfile og lesbiske, hudfletter nemlig TRT for at nettopp Finlands opptreden med et avsluttende jentekyss, er grunnen til at kanalen har ombestemt seg.

Kanalen har svart med at en finale uten Tyrkia, ikke kan la seg forsvare ut fra forventede seertall. Det til tross for at broderfolket i nord-øst, Aserbajdsjan, er av favorittene  – samt at konkurransen stort sett har veldig høye seertall i landet.

Når det er sagt, «slapp» et lite jentekyss gjennom nåløyet under åres London-OL – uten at vel sentralbordet i Ankara glødet i ettertid.

Tyrkia trakk seg fra årets konkurranse i protest mot reglene for de fem store, samt innføring av jury ved siden av telefonstemmer.

Landet er imidlertid ikke pålagt å vise sendingen, da regelen om dette – ble fjernet for noen år tilbake.

Fakta om den omdiskuterte «hendelsen» kan du se under – og  selvfølgelig direkte som startnummer fire fra kl 21:00 i kveld:

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien