Sverige, Georgia og Aserbajdsjan vant Marcel Bezenҫon Award

Det er ikke bare Danmark som har vunnet i årets Eurovision Song Contest. Tradisjonen tro ble Marcel Bezençon Award delt ut i tre kategorier bare timer før selve finalen gikk av stabelen, og årets vinnere ble Georgia, Aserbajdsjan og vertslandet Sverige.

Marcel Bezençon Awards er en spesialpris oppkalt etter «grunnleggeren» av ESC, og har blitt delt ut siden 2002. Den ble opprettet av svenskene Christer Björkman og Richard Herrey, og deles ut i tre kategorier:

Presseprisen – som deles ut til årets beste bidrag, og stemmes frem av akkreditert presse og fans.

Artistprisen – som deles ut til årets beste artist, og fra og med 2010 stemmes frem av kommentatorene (før ble den stemt frem av tidligere deltakende artister).

Komponistprisen – som deles ut til årets beste, mest originale komposisjon, og stemmes frem av en jury bestående av årets deltakende komponister og tekstforfattere.

I fjor vant Sverige to av prisene, for beste artist og beste komposisjon, mens Aserbajdsjan vant presseprisen. I år fikk derimot tre land dele på æren:

  • Årets beste bidrag (presseprisen): GeorgiaWaterfall (skrevet av Thomas G:Son og Erik Bernholm)
  • Årets beste artist: Aserbajdsjan – Farid Mammadov
  • Årets mest originale komposisjon: SverigeYou

Den sistnevnte prisen betyr ekstra heder og ære til norske Joakim Harestad Haukaas, som har vært med på å skrive You sammen med Joy og Linnea Deb og Robin Stjernberg selv.

 

En fullstendig oversikt over tidligere vinnere av prisen finnes her. escNorge gratulerer alle årets prisvinnere.

Kilde: eurovision.tv

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien