Hva gjør NRK i 2014?

Allerede før Eurovision Song Contest 2013 var ferdig slapp EBU de foreløpige datoene for Eurovision Song Contest 2014, og de kan bli et problem for Norge og NRK. Slik det ser ut nå vil nemlig finalen i neste års konkurranse gå av stabelen 17.mai. Dette kan vise seg å bli et problem for NRK.

I tillegg til å være vår nasjonaldag er 17.mai 2014 også Norges 200-årsdag. De færreste ser for seg at NRK vil prioritere å sende finalen i Eurovision Song Contest på en dag som dette, da det trolig vil være store, offisielle feiringer av dagen.

Hvilke alterntiver har vi så?
NRK kan be EBU om å flytte Eurovision Song Contest. NRK kan velge å sende Eurovision Song Contest på NRK2. NRK kan trekke seg fra Eurovision Song Contest 2014.

NRK kan be EBU om å flytte Eurovision Song Contest.
Alternativene her vil mest trolig være uken før eller to uker etter. Hvis det flyttes til uken før vil prøvene faktisk starte i april, og tidlig mai i København kan være riktig ufyselig. Så det er lite sannsynlig at EBU vil ønske en så tidlig konkurranse.
Helgen etter er det Champions League-finale, så den er utelukket. To uker senere er da det mest sannsynlige alternativet. Men da vil finalen falle på 31.mai, og det er den seneste datoen noensinne for Eurovision Song Contest.

NRK kan velge å sende Eurovision Song Contest på NRK2.
Dette er naturligvis den enkleste løsningen, men seerandelen ved en slik løsning vil være minimal. Det vil garantert arrangeres store markeringer av 200-årsdagen over hele landet, og det vil også uten tvil være en stor offisiell markering som sendes på NRK1. For EBU er selvfølgelig dette den mest logiske løsningen, men jeg er ganske sikker på at NRK vil ha dette som sitt sistevalg…nest etter å trekke seg.

NRK kan trekke seg fra Eurovision Song Contest.
Dette er uten tvil den mest dramatiske, og minst sannsynlige, løsningen. Men den har vært nevnt, og da må vi ta den med i betraktningen. Som nevnt i punktet over; Siden 200-årsdagen for grunnloven vår vil bli feiret 17.mai, er det lite sannsynlig at mange vil følge Eurovision Song Contest på tv. Og det er en mulighet for at NRK vil synes at kostnadene vil bli for høye når man vil få så få seere. Imidlertid betyr jo det at det heller ikke vil bli noen MGP, og det er, tross synkende seerandel i år, en av årets største seersuksesser for statskanalen.

Vi har tatt kontakt med NRK for å få deres synspunkter på saken, og vil informere dere så snart vi har hørt noe fra dem. Det er allerede land som har meldt at de vil/ikke vil delta neste år, og Norge er ofte tidlige ute med slik informasjon. Vi venter i stor spenning på NRKs avgjørelse denne gangen, og håper på en løsning alle kan leve med.

 

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien