Hvor arrangeres Eurovision Song Contest 2014?

To dager har gått siden danske Emmelie de Forest tok hjem seieren i Eurovision Song Contest 2013 med sangen «Only Teardrops». Allerede er kampen om hvem som skal få æren av å arrangere Eurovision Song Contest 2014 i gang; København, Århus, Herning og Odense nevnes alle som kandidater.

Maria Rørbye Rønn, generaldirektør for DR, sier at den formelle prosessen med å velge arrangørby tar til i morgen, tirsdag. Hun ønsker alle potensielle vertsbyer velkomne i kampen!

De mest sannsynlige alternativene er København og Herning, etter at Århus visstnok skal ha trukket sitt kandidatur. De velger istedet å støtte Herning, og foreslår et slags samarbeid, siden Hernings hotellkapasitet er nesten ikke-eksisterende. Imidlertid er det faktisk 8 mil mellom byene, og det er langt å pendle hver dag. De fleste regner med at det vil bli København og Parken igjen, og mange har allerede booket hotell.  

Kultur- og fritidsbyråd i København, Pia Allerslev, er, ikke overraskende, enig i at København er det opplagte valget. Hun sier at byen er Danmarks eneste internationale metropol og landets hovedstad, og hun trekker også frem suksessen fra Parken i 2001. 

Herning er imidlertid også klar til folkefest. Jyske Bank Boxen, med plass til 12.000 publikummere, er på størrelse med Malmö arena, og de har allerede arrangert store musikkevenementer, som X Factor-finalen i 2012 og 2013 og Dansk Melodi Grand Prix 2013. Lars Krarup, borgermester i Herning sier at de er klare for å løse oppgaven sammen med DR, og de vil gjøre alt for at det skal bli en stor folkefest! 

MGP13

Århus støtter Hernings kanditatur, heller enn å selv gå inn i kampen. Kulturrådmann i Århus, Marc Perera Christensen, går offentlig ut med støtte til Herning, og sier at Århus gjerne vil hjelpe til med å løse oppgaven. Han trekker fram den velutviklede infrastrukturen i Vestmichael, og mener at den store hotellkapasiteten i Aarhus, sammenmed en forbedret motorveisforbindelse til Herning og Boxen gjør dette til en god løsning. 

Et annet alternativ er Odense, og konkurransen vil da arrangeres i Arena Fyn. Den har imidlertid en publikumskapasitet på kun 5500, så det er ikke sannsynlig et den vil være aktuell.

Som ventet går fansen amok på nett, der det diskuteres vilt hvor Eurovision Song Contest 2014 skal arrangeres. Mange arenaer nevnes, og foreløpig er det, på DR sin facebookside, dødt løp mellom Parken og Boxen. 

Maria Rørbye Rønn understreker at det ikke er tatt noen beslutning enda, og at det er viktig med en åpen prosess. Hun sier at ingen er kontaktet i forbindelse med arrangementet enda, og sier at det er positivt at praten allerede går blant fans og presse. Det er med på å øke oppmerksomheten rundt neste års konkurranse.

Så det er bare å smøre seg med tålmodigher, og krysse fingre for at DR gjør et klokt valg. Vi kommer tilbake med mer rundt valg av vertsby så snart vi vet mer!

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien