SMRTV ber om endringer for neste års konkurranse

Det har vært mye bråk i etterkant av årets Eurovision Song Contest som fant sted i Malmö. Beskyldninger mot juks har vært det største temaet, og her er det Aserbajdsjan som har fått mot seg de største beskyldningene.

Det har også blitt påpekt at noen av sammensetningene til juryene i de forskjellige landene har spriket med EBU’s egne regler. Reglene sier blant annet at det skal være god spredning i alderen av fagpersonene som sitter i juryene.

Direktør for SMRTV Carlo Romeo har nå gått ut og bedt om at det blir gjort noe for å hindre at disse ryktene oppstår i årene som kommer. Han påpeker at EBU hvert år får kritikk for hvordan juryer i enkelte land gir sine stemmer. Han mener at det kanskje er på tide at man tar mer kontroll over nasjonene sine jurystemmer som totalt utgjør 50 % av stemmene. Carlo foreslår at man organiserer mer hvem som sitter i fagjuryen og at de nasjonale kringkasterne ikke skal være med på å bestemme dette.

San Marino som er den minste nasjonen som deltar i Eurovision har siden deres debut i 2008 slitt med å få gode resultater. De har aldri vært i finalen, nærmest var de i år med Valentina som deltok for andre året på rad.

Valentina Monetta sang i fjor låten «The Social Network Song» som ble ganske så lunket motatt rundt om i Europa. I år stilte hun med samme låtskriver, Ralph Siegel og sang «Crisalide» som mange fans satt sin elsk på. Det holdt derimot akkurat ikke til finalen med en 11.plass i semifinalen.

Årets deltagelse er derimot San Marinos beste plassering noensinne i konkurransen, og rykter skal ha det til at Valentina har blitt tilbydt å stille for landet for tredje året på rad. Om dette stemmer og om eventuelt Valentina takker ja til dette gjenstår å se.

Kilder: Esctoday

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien