Stierneproduser hentes hjem til ESC 2014

 

Danmarks Radio har valgt å hente hjem den dansk-færøske stierneproduser, Per Zachariassen fra Los Angeles, for å få ham til å produsere det Internasjonale Melodi Grand Prix 2014.

 

Per Zachariassen har de seneste 2 år boet og jobbet i Los Angeles, hvor han jobber hos FreemantleMedia, som bl.a. står bak X-factor, Talent & Idols. Han har mere end 20 års erfaring som produser, instruktør & TV-utvikler, og er oprindeligt utdannet TV-instruktør ved den Danske Filmskole. Inden at Per reiste til USA, var han bl.a. med hos DR, hvor han var involvert i nogle av de største produksjoner i av tv-shows i Danmark, deriblandt X-factor, som DR har levert det største av i verden, samt Talent.

 

Per var også involvert i flere årgange av dansk Melodi Grand Prix, og en del av den danske delegasjon, som reiste til den Internasjonale Grand Prix Finale i Moskva i 2009. I 2001 etablerte Per sammen med Henrik Hancke Produksjonsselskapet BLU, et selskap som de i 2005 solgte til FreemantleMedia, og som han atter er brakt sammen med for 2 år siden.

 

Per glæder sig til å komme i gang med den nye utfordring, Grand Prix’et er ikke bare verdens største tv-show, det er samtidig et av de eldste tv-koncepter der eksisterer, og er en integrert del av Europas tv-historie. Jeg er stolt av få muligheten for å sette mit fingeravtryk på showet, og tager utfordringen med glede.

 

Per kommer til å jobbe tet med Executive Produser Pernille Gaardbo og Head of Show, Per Lagermann Lundme. Jeg har i mange år haft et rigtigt godt samarbejde med DR, og gleder mig til å jobbe med Pernille & Jan, og er sikker på at vi sammen med det kæpe hold der bliver, skal levere et show i verdensklasse.

 

Per & Jan skal stå for den del som indeholder: Scenografi, de tradisjonelle postkort fra landene, underholdene indslag, samt grafik til showet og avstemningen, m.m. En av årsagerne til at Per hentes hjem er, at han netop har stor erfaring med store tv-shows, og en sjelden set evne til å kombinere det tradisjonelle med kreativ fornyelse. Ved det Internasjonale Melodi Grand Prix er mange rammer allerede sat på forhånd, og det er en uvurderlig kompetence å kunne se muligheterne i rammerne i stedet for begrensningerne.

 

Kilde: DR.dk/Grandprix + mediawatch.dk   

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien