Sveitsisk finale den 1. februar

 

Den svitsiske tv-stasjon SRF oplyser at de kommer til å ta veien til det danske i 2014, og at den nasjonale finale bliver den 1. februar.

 

Sveits bryder dermed deres egen tradisjon for å være et av de første lande med nasjonal finale, men også neste år vil finalen finde sted i Bodensee Arena i Kreuzlingen. Der åpnes for indsendelse av bidrag til konkurransen den 30. september, og seneste sddato for å avlevere bidrag er sat til den 28. oktober. Tradisjonen tro er det forskjellige tv-stasjoner i Alpelandet, som representerer de offisjelle språk, som står for å finne kandidater til finalen.

 

Finalen vil bestå av 6 finalister: 3 fundet av SRF, 2 av RTS og 1 av RSI. SRF åpner en platform hvor folk kan uploade deres håp, når tiden er ovre seerne kunne stemme på enkelte bidrag, likesom at en fagjury skal lytte alle igjennom. 9 bidrag skal de sende videre, likesom at RTS vil sende 6 håp og RSi 3 håp. En fagjury vilderefter avgjøre hvilke 6 (3 + 2 + 1) som skal stå på scenen i Kreuzlingen.

 

Hver kandidat vil som i år skulle give en cover versjon av en låt (i år var det tidligere Eurovisjons vinnere) + selvfølgelig fremføre deres egen låt. Finalen avgjøres vanen tro av 50% seer avstemningsreusltat + 50% fagjury.

 

Kilde: Escdaily.com Escdaily.com + Esctoday.com

Del:
Relaterte artikler