Sakis Rouvas tar rollen som gresk gud

For mange er kanskje Sakis Rouvas det nærmeste man kommer definisjonen på en levende gresk gud. Med rollen som Dionysos i et antikt teaterstykke blir imidlertid tittelen nå offisiell.

Sakis Rouvas har representert Hellas i ESC to ganger – i 2004, da det ble en tredjeplass med Shake It, og i 2009 da This Is Our Night endte på 7. plass. I tillegg var han programleder for den internasjonale finalen fra Athen i 2006. I hjemlandet har den tidligere friidrettsstjernen vært mektig populær som artist og TV-personlighet i en årrekke, og nå tar han altså steget videre til teaterscenen.

Det er i stykket Vakhes (på latin Bacchus), skrevet av den kjente tragedieforfatteren Evripides ca. år 405 f.Kr, at Sakis skal spille rollen som Dionysos – guden for fruktbarhet og vin, og også kjent som en skytshelgen for kunsten. Dionysos hadde en dobbeltsidig natur – på den ene siden brakte han glede og guddommelig ekstase, men samtidig kunne han også stå for brutalt og dyrisk raseri. Det er denne dobbeltheten som tas opp i tragedien Vakhes, som regnes som et av mest berømte og mest spilte av de antikke teaterstykkene i Hellas.

 

For Sakis Rouvas er dette utvilsomt en av de største utfordringene han har stått overfor i sin karriere, og han påtar seg oppgaven med stor ærefrykt og ydmykhet. Dette har han blant annet gitt uttrykk for på ulike sosiale medier, der han også har referert fra øvelsene til sine mange fans.

I tillegg til teaterkarrieren spiller Sakis fortsatt inn musikk på løpende bånd, og den foreløpig siste låten hans er poprockballaden Mia hara na pernas («En glede å bruke»), som her fremføres for et live publikum på årets utdeling av musikkprisen MAD TV Awards.

 

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien