Johnny Logan konkurrerer i The Hit

Foto: Mandy Pettersen / escNorge

Eurovision-legenden har en god stund vært borte fra tv og radio i hjemlandet Irland, men nå er han tilbake på tv-skjermen i forbindelse med tv-programmet The Hit på RTÉ.

The Hit går ut på at kjente og kjære artister i Irland får prøve seg på å gjøre sin tolkning av låter skrevet av kjente irske låtskrivere. Hver uke skal to artister velge ut to låter ut av seks, før de til slutt velger låten som blir deres nye singel.

Johnny Logan valgte «Prayin» skrevet av Alan Earls, en ganske så annerledes låt enn det vi er vant med fra den irske ESC-vinneren. Her får man man nemlig høre Johnny prøve seg på rock og til og med et lite rappe-parti! Johnny synes selv at låten minner om Linkin Park og valgte denne framfor det andre alternativet «Rain», fordi han mente han fikk mer mulighet til å slippe seg løs i denne låten.

Johnny konkurrerer med artisten Duke Special som har valgt låten «1969» til å gi ut. Den som har
plassert seg best på de offisielle irske hitlistenen innen neste Fredag går videre til finalen av The Hit som går av stabelen 30. august.

Brian Kennedy som representerte Irland i 2006 med «Every Song Is A Cry For Love» er også med i programmet, men gikk ikke videre til finalen.

Mange har nok enda et håp om at Johnny som har vunnet ESC to ganger som artist og en gang som låtskriver skal vende tilbake til konkurransen. I et intervju med nettstedet esctoday.com i forbindelse med en konsert i Malta nylig fortalte Johnny at han hadde vurdert å delta igjen hvis EBU gjeninnfører orkesteret.

Johnny Logan har enda en aktiv artist-karriere og har de siste årene blant annet sluppet ut to utgivelser med tradisjonelle irske sanger kalt «The Irish Connection».

 Kilde: escxtra.com, esctoday.com

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien