Sverige: Örnsköldsvik blir vertsby i MF 2014

I motsetning til NRK kommer SVT etter alt å dømme til å holde på Melodifestival-konseptet der de ulike delfinalene arrangeres rundt om i landet. Nå er det klart at Örnsköldsvik blir MF-vertsby for tredje gang.

I følge nettsiden allehanda.se har det blitt inngått en avtale mellom Örnsköldsvik kommune og Live Nation, som står for det praktiske arrangementet av Melodifestivalen. Dermed får byen et stykke nord i Sverige med i underlag av 30 000 innbyggere arrangere MF-delfinale for tredje gang.

Både i 2007 og 2010 var Örnsköldsvik stoppested for Melodifestival-sirkuset, med henholdsvis Måns Zelmerlöw (Cara Mia) og Salem Al-Fakir (Keep On Walking) som glade vinnere.

Hvilken av delfinalene dette blir har SVT ennå ikke avslørt, men arrangementet vil gå av stabelen i Fjällräven Center (tidligere Swedbank Arena), med en kapasitet på oppunder 10 000 tilskuere.

fjallraven center

Örnsköldsviks kommunalråd Elvy Söderström er svært glad for at byen har kunnet inngå denne avtalen og uttaler:

– For å vokse må man så frø, og for å utvikle seg trengs det næring. Dette er en del av vår næringspolitikk, men også noe vi gjør for kommunens innbyggere. Vi har gode erfaringer fra de to tidligere delfinalene som vi har arrangert.

Kilde: escsverige.blogspot.se

 

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien