EBU svarer om LGBT-bekymringer

I forbindelse med flere hendelser rundt de homofiles rettigheter i Europa de siste månedene – og i særdelshet Russland – valgte nettstedet og våre venner i Eurovision Ireland å sende et åpent brev til EBU.

Eurovision Ireland skriver det ikke direkte, men utfordringen og frykten som ligger og lurer i korridorene er hva som kan skje, om f.eks. Russland igjen skulle bli vertsland for en Eurovision-finale.

En stor del av den mest entusiastiske fansen til Eurovision er innen LGBT*-segmentet, og det vil synes svært vanskelig for disse å reise til et land som undertrykker homofili gjennom både lover og sedvaner.

Utfordringen som ble levert til EBU, spør hvordan organisasjonen og arrangører i fremtiden kan sikre at fans og tilhengere av Eurovision fortsatt kan reise til finaler og byer uten å måtte, bokstavelig talt, skjule både hverandre og legning.

Svaret fra EBU kom fra øverste rekke. Jon Ola Sand og Sietse Bakker, som er de øverste ansvarlige for konkurransen, skriver at problemstillingen dessverre er velkjent for dem, og at det håper at et arrangement som ESC skal være med å bryte ned vegger og fordommer.

De legger imidlertid vekt på at konkurransen i seg selv ikke må bli en politisk plattform som press ovenfor myndigheter, men at dette skje i spill og deltakelse mellom alle deltakere og tilhengere, uavhengig av legning eller opprinnelse.

Eurovision Ireland ønske og mål er å opprette en Eurovision Fan Reference Group og håper på EBUs støtte. Nettstedet tar initiativ til å videreutvikle mottoet We are One fra årets konkurranse i Malmö, og tror og ser at Eurovision kan være en brikke i å støtte opp om toleranse og rettigheter for LGBT-personer i Europa.

Orignalbrevet og Eurovision Irelands bakgrunn for henvendelsen, kan du lese via linkene under.

*LGBT -> lesbian, gay, bisexual, and transgender

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien