Makedonia har valgt: Tijana Dapčević i 2014

Som andre land i rekken har Makedonia kunngjort hvilken artist de vil sende til ESC 2014 i Danmark. Valget har falt på 37 år gamle Tijana Dapčević, som er et velkjent og populært navn i de balkanske musikkretser.

Tijana Dapčević er av serbisk-makedonsk opprinnelse og har en musikalsk karriere som strekker seg tilbake til årtusenskiftet. Hun har gitt ut fem studioalbum og vant den prestisjefylte festivalen Sunčane skale med låten Negativ i 2002. I 2006 vant hun også serbisk radios Festival-Feras og prøvde seg i den serbisk-montenegrinske ESC-utvelgelsen, men uten å nå helt til topps.

Mest kjent er Dapčević kanskje for den satiriske hiten Sve je isto, samo njega nema («Alt er likt, men han er her ikke lenger»), som handlet om Jugoslavias tidligere diktator Josip Broz Tito, og ble fremført på alle de ulike språkene og dialektene fra landet: Serbisk, kroatisk, bosnisk, slovensk og makedonsk.

 

Tijana Dapčević er for øvrig storesøsteren til Tamara Todevska, som representerte FYR Makedonia tilbake i 2008 som en del av trioen Tamara, Vrcak & Adrijan. Deres låt Let Me Love You nådde 10. plass i semifinalen, men ble allikevel slått ut til fordel for Charlotte Perrellis Hero, som fikk juryenes wild card.

Den makedonske TV-kanalen MRT har foreløpig ikke sagt noe om hvordan bidraget Tijana skal synge i Danmark vil bli valgt ut. Både et intern låtvalg og en TV-sendt utvelgelse kan være aktuelt. Uansett forventer ikke MRT å kunngjøre Tijanas låt før i februar 2014.

FYR Makedonia debuterte i Eurovision Song Contest i 1998, og deres hittil beste resultat er Elena Risteskas 12. plass med Ninanajna i 2006.

Kilder: esctoday.com, eurovisionireland.net

 

Del:
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Relaterte artikler
Italia 2022
Intervjuer

2022: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2022
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien