Russisk finale på nyttårsaften!

Det er tv-stasjonen Rossiya som står ansvarlig for utvelgelsen av den russiske representanten til Eurovision Song Contest 2014 i København. Som forventet vil dette skje gjennom en nasjonal finale, siden Rossiya foretrekker dette, framfor en intern utvelgelse.

I år kommer altså deres finale på selveste nyttårsaften, 31. desember. Programmet har fått tittelen «Kto?», som betyr «Hvem?». TV-stasjonen har allerede åpnet for innsendelse av bidrag, og kriteriene er nokså klare. De ønsker bidrag som følger den aktuelle popmusikken rundt om i Europa, men som samtidig inneholder tradisjonelle, nasjonale elementer. 

Finalen vil bestå av 25 finalister, så både russiske tv-seere og Eurovision-fans omkring i verden kan se fram til en lang og forhåpentligvis underholdende finale. Skal vi dømme ut fra tidligere finaler kan vi i alle fall fastslå at kvelden kommer til å by på stor variasjon. 

Vinneren av «Kto?» raportereså skulle kåres gjennom en kombinasjon av telefonstemmer og en internettavstemming. Imidlertid har Rossiya en tradisjon for å også ha med en ekspertjury, så vi ser ikke bort fra muligheten for at det også vil skje i år. 

 

 

Hvis vi ser på de siste fire års russiske deltagelsene så har de oppnådd bedre resultater med bidrag valgt gjennom finaler enn de som er valgt internt. Publikumsvalgene «Lost and Forgotten» (2010) og «Party for Everybody» (2012) kom på henholdsvis 11. og 2.plass, mens de internt valgte «Get You» (2011) og «What If?» (2013) endte på 16. og 5.plass. 

Russland har en imponerende resultatrekke bak seg i Eurovision Song Contest. Av 17 bidrag har hele åtte endt med en topp 10-plassering, og av disse er ikke mindre enn seks pallplasseringer. Deres beste resultat, og hittileneste seier, kom i 2008, da Dima Bilan vant med «Believe». 

Kilde; rossiya, esxnorge, escextra

 

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien