Topinstruktør til ESC 2014

 

Danmarks Radio avslører i dag, at de har valgt å tage topinstruktøren Kenneth Kreutzmann ind til det Internationale Melodi Grand Prix 2014.

 

I dag valgte DR å avsløre, at de har hyret topinstruktøren Kenneth Kreutzmann, til å stå for åpnings- mellemnumrene ved neste års Internationale Melodi Grand Prix. Han har danset, koreografert & iscenesat på de største teaterscener i Danmark, hvilket har givet ham billetten til å bli «Ledende sceneinstruktør», eller «Chief stage director» ved ESC 2014.

 

Kenneth Kreutzmann er oprindeligt utdannet moderne danser, og har haft sit eget dansekompagni. Han har stået bak flere store musicals i Danmark, deri blandt: «Elsk mig i nat», «Stupid man» & Den eneste ene». Han håper å kunne involvere publikum og røre seerne hjemme. Det skal være flot & spektakulært, men aller viktigst skal det fortælle en historie, som man kan identifisere sig med. Som eksempel nevner han dette års versjon av 2012 vinneren «Euphoria» i den ene semifinale i Malmø i mai, hvor Loreen sang låten, og der var børnekor & tegnespråk.

 

Han mener at B&W-hallerne i sig selv er en stor inspirationskilde, det rå skipsverft er en helt speciel location, som han ønsker å tage ind i sine valg. Blot dét at der er 60 meter til loftet, kalder på at der må ske noget i luften! Men viktigst bliver at der skal «tales» et språk, som kommunikerer til både seerne og publikum i salen.

 

Kenneth Kreutzmann er føtt i 1964 og er autodidakt moderne danser, koreograf og instruktør. Han har danset i kompagniet «Micado Danse Ensemble samt norske «Carte Blanche». Han har selv været leder av «Kreutzmann Dance». Han har instrueret et stort antal musicals i Danmark på de største scener. I 2 sæsonner var han dommer og instruktør i DR’s tv-show «Showtime», og så var han jurymedlem ved dansk Melodi Grand Prix i 2010.

 

Kenneth Kreutzmann er ikke helt ny hvad Grand Prix angår, bl.a. i 1984 fikk han debut på den danske Grand Prix scene, og han var med til å sikre seiren for Kirsten & Søren, eller «Hot Eyes» som de senere tok som navn. Ved den danske finale var der 2 dansere med duoen, og Kenneth Kreutzmann var den mandlige utgave av dem. Seiren tok de hjem samlet, og en forstuvet ankel tok han med sig hjem, efter et uheld på underholdningen, som han deltok i medens at juryerne stemte.

 

 

Kilde: DR.dk/grandprix

 

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien