Sverige: 2 628 bidrag til Melodifestivalen 2014

Da fristen for å sende inn bidrag til Melodifestivalen 2014 gikk ut på onsdag, hadde SVT fått inn i alt 2 628 låter. MF-produsent Christer Björkman hadde håpet på færre.

2 628 bidrag er en liten oppgang fra fjoråret, men over 1 200 låter færre enn i toppåret 2011. Av bidragene er 2 067 sendt inn i den ordinære konkurransen (for profesjonelle låtskrivere), mens 561 er levert i kategorien ‘Allmänhetens tävling’ (tidligere Webjokeren).

– Det er flott at låtskriverne fortsatt er så engasjert i Melodifestivalen, sier Christer Björkman. – Men vi hadde nok håpet på litt færre bidrag.

bjorkmanBegrunnelsen for Björkmans ønske er at han håper låtskriverne vil prioritere kvalitet fremfor kvantitet.

– Tidligere har vi hatt innsendte bidrag som har gått igjen år etter år og hver gang blitt refusert av juryen. Etter en oppfordring om å kun sende inn det man virkelig brenner for fikk vi en tydelig nedgang i antall innsendte bidrag i fjor, og vi hadde nok håpet at den trenden fortsatte i år.

Björkman er allikevel optimist foran neste års utgave av den superpopulære musikkfestivalen. Han mener Loreens seier i 2012 la en demper på årets MF.

– Det så vi tydelig, forteller Björkman til SVT. – Enten forsøkte man på alle mulige måter å unngå å høres ut som Loreen, eller så var det rene ‘copy-paste’-utgaver av Euphoria. Men ut fra det jeg har hørt av neste års bidrag så langt, virker det som om vi har fått inn mange låter med originalitet og flyt, så jeg gleder meg.

Med 2 628 innsendte bidrag er Melodifestivalen suveren i europeisk sammenheng. Ingen andre nasjonale utvelgelser får inn mer enn tusen låter.

Nå skal bidragene siles ned og til slutt bli til 32. Utvelgelsesjuryen skal plukke ut 15 bidrag som er sendt inn i den ordinære konkurransen og ett bidrag fra ‘Allmänhetens tävling’. De øvrige 16 bidragene er enten spesialinvitert av SVT eller valgt ut av SVT blant de innsendte bidragene som juryen har forkastet.

Hvilke deltakere som kommer til å stille i Melodifestivalen 2014 er fortsatt bare spekulasjoner – bortsett fra ett navn. Gruppen Eko gikk i sommer til topps i konkurransen ‘Svensktoppen nästa – 2013’ med låten Yellow og vant dermed retten til å opptre i neste års MF. Da vil de imidlertid måtte fremføre et helt nytt bidrag, i og med at kun originalt materiale kan fremføres i Melodifestivalen.

Kilde: SVT

 

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien