Odense bliver vertsby for dansk MGP 2014

 

Danmarks Radio (DR) valgte i dag å avsløre lokaliteten for dansk Melodi Grand Prix 2014 – Arena Fyn og Odense byder velkommen til folkefest, fra midten av Danmark.

 

Bølgerne er gået høyt mellem Jylland og København, da der skulle velges vertsby til neste års Internasjonale Melodi Grand Prix, og mange hadde kanskje ventet, at efter valget av København for den internasjonale konkurranse, så ville DR til gode se Jylland, i form av enten Herning eller Horsens som nasjonal vertsby i 2014. Men den heldige by blev H. C. Andersens fødeby, Odense – som valgte ikke at satse på internasjonal finale, men derimot å byde sig til som nasjonal vertsby.

 

Arena Fyn er en del av Odense Congress Center, og netop OCC dannede også rammen sidste gang da Odense husede det danske Melodi Grand Prix. I 1993 var det på samme matrikel at den danske finale løp av staben, dengang med Kirsten Siggard og Keld Heick som verter, og Tommy Seebach som vinder. Arenaen huser 5.000 plasser ved konserter, og fylder 8.500 kvadratmeter.

 

DMGP1993

 

Hvor DR normalt er blandt de første i Europa til å velge deres nasjonale vinner, så bliver det en av de senere til neste år, for den danske finale kommer til å bli lørdag den 8. marts. De senere år har DR valgt å lave Børnenes MGP uken efter de voksnes MGP, og denne tradisjon følges også neste år, hvor børnenes finale bliver samme sted og på samme scene, blot lørdag efter, den 15. marts.

 

DR og Odense kommer til å holde pressemøte om neste års show og vertsby den 1. oktober kl. 13:00 på Odense Rådhus. Odenses Borgmester, Anker Boye lover allerede nu, at neste års Grand Prix-fest ikke kommer til å drukne i H. C. Andersen, selvom at han er byens store navn. Dette ligger allerede fast, med mindre at DR selvfølgelig ønsker det, så er sagen noget andet.

 

Odense er vant til store arrangementer – «Grøn Koncert» som er en kempe utendørs koncert, fra de største byer i Danmark, ligger vanen tro også i Odense. Men også 10 dages H. C. Andersen festival, som nyligt er overstået i byen, hadde over 300 arrangementer som sprang ut fra den fynske hovedstad. Borgmester Anker Boye henviser til at «Udvikling Fyn» kommer til å støtte dette prosjekt økonomisk, men at det ennå ikke er fastlagt med hvor meget.

 

Anker Boye uttaler at han er glad for, at neste års danske Melodi Grand Prix kommer til å bli i en by og ikke på en pløjemark i Herning. Han mener at det er lidt sjovere at man får byens liv med i projektet, hvilket også er årsagen tila t han hele tiden støttede København til den internasjonale finale, fremfor bl.a. Herning, hvor Boxen ligger utenfor byen. Ved valget av København kunne man få «Wonderful-Copenhagen»-effekten, og nu går DR, Odense & «Udvikling Fyn» i gang med å sikre det bedste projekt-grundlag for MGP 2014.

 

Kilde: DR.dk/Grandprix + DR.dk/Grandprix 

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien