Endringer i Litauen

Nå har det kommet informasjon om Litauens utvelgelsesprosess til Eurovision Song Contest 2014 i København. LRT, den nasjonale TV-stasjonen melder at de vil foreta endel endringer fra tidligere år. 

Årets litauiske representant vil velges gjennom to runder. Den første runden vil bestå av fem programmer der de utvalgte artistene skal fremføre annen musikk enn Eurovision-bidraget sitt. Det er ikke sagt noe om hvorvidt de også skal fremføre bidraget i denne runden. Det første av disse programmene går av stabelen 21. desember, det siste sendes 18. januar.

Fra disse programmene vil seks artister gå videre til finalerunden, som finner sted i februar. Her er det selvfølgelig Eurovision-bidragene som skal stå i fokus, og vinneren av finalen får æren av å følge i Andrius Pojavis fotspor og representere Litauen i ESC2014.

Også i den innledende fasen har LRT gjort noen endringer. I år kan låtskrivere og artister melde seg på separat fra hverandre, og det blir så opp til LRT, selvfølgelig i samarbeid med låtskriverne, å bestemme hvilken artist som skal fremføre hvilken sang. Frist for innsendelse av bidrag til LRT er 15. november. 

LRT ønsker også å legge vekt på artistenes erfaring når de velger. De understreker at det ikke er kun stemmeprakt som er viktig i Eurovision, og at de derfor ønsker artister som kan levere en gjennomført og profesjonell opptreden. Dette er også noe av begrunnelsen for endringene i formatet, da den første runden vil gi artistene en sjanse til å vise, gjennom flere sanger, hvilken kapasitet de har på scenen.

Det er sjefsprodusent i LRT, Audrius Giržadas, som sier dette til nettstedet lrytas.lt.  

Kilder; escxtra, lrytas

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien