Eurovision vises i Kina

Det er flere land i verden, blant annet Australia, som viser Eurovision Song Contest. For første gang skal konkurransen også vises i Kina!

 

Årets konkurranse skal vises i sin fullhet (semifinaler og finale) i helgen på kanalen CCTV-15 som når ut til hele 1,2 milliarder seere. I og med at dette er et nytt program for kineserne er det vanskelig å si hvor mange som kommer til å se programmet. I fjor opptrådte Loreen på nyttårsshowet til CCTV.

Eurovision-sjef Jon Ola Sand uttaler til Eurovision.tv at han håper dette vil bli en årlig tradisjon og at det også vil bli Kina sitt favorittshow. Han håper også at det vil gi artistene et større publikumspotensiale, også utenfor Europa.

Dermed har Margaret Berger muligheten for å vise seg for hundrevis av millioner av kinesere to ganger de neste dagene, både i semifinalen og i finalen.

Eurovision Song Contest skal altså vises i Kina for første gang i historien og utvider ganske kraftig sitt TV-seer potensiale. Tiden vil vise om konseptet kan bli populært også i verdens største land.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien