DR laver dokumentar om Grand Prix

 

Sidste gang da Danmarks Radio (DR) var verter for det Internationale Melodi Grand Prix, lavede de en dokumentar: før – under og efter finalen i Parken.

Også denne gang ønsker DR at vise seerne, hvad der sker før – under og efter det store brak i København, så en gjeng på 3 journalister fra DR Dokumentar er allerede gået i gang, og filmer forberedelserne som har pågået i en rum tid nu. Hvis det skal blive godt, så skal de være dér, hvor alt bobler over af glede og lykke, men også der hvor nedturene rammer, eller der hvor motgang og tårer ses hos arransjører, medarbeidere eller deltakere.

DR’s egne sider bringer nyheten om dokumentaren i dag, og intervjuet er gjort med journalist Lisbet Barrett, som er én av de 3, som skal gjøre dokumentaren for DR. Hun gleder sig til å lave en dokumentar om skapelsen av det største tv-show i Danmark til dato. Hun pointerer at det er vigtigt at man først og fremmest viser følelserne bak og i hele projektet. De 3 journalister vet godt, at det kan blive store utfordringer å være der, både når det kulminerer i den største lykkesrus ved semifinalerne og finalen, men også når der vises bekymringer i processen frem mot de store shows.

Seerne kan vente å komme bak hele processen, lige fra valg av vertsby 2014 og henover valget av verter, samt infrastruktur m.m., det vil sige hele planlegningen av ESC 2014. Lisbet Barrett mener ikke at det er helt uinteressant å komme bak kulisserne på et sådanne stort arransjement, og dét å være med helt fra starten, det gør at man møter virksomheten, når de starter helt ved udgangspunktet nul.

De første 2-3 avsnit av dokumentaren ventes å vare ca. 30 minutter pr. avsnit, og kommer til å blive vist før de 3 shows løper av stablen på Refshaleøen. Når alle lamper er slukket, og alle har forladt Eurovision Island, så vil alle dem som ikke har haft billetter, kunne se en dokumentar om livet bak scenen, lavet om alle nøglepersonerne ved ESC 2014.

Idéutviklingen på dén del av dokumentaren er pt. ikke ferdig ennå, men pt. regner man med å følge Pernille Gaardbo eller Jan Lagermand Lundme, og kanskje også nogle fans, og så bliver der behov for flere personer bak. De 3 journalister tilrettelegger selv dokumentaren, dvs.: research, tilretteleggelse, klip, lyd, lys – ganske simpelt alt. Derfor regner de også med en økning av personer, når showet til mai 2014 rammer den danske hovedstad.

 

Kilde: DR.dk/GrandPrix

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien