Rekordmange bidrag på Malta

Etter hvert som fristen for innsendelse av bidrag til de ulike nasjonale utvelgelsene går ut, ser vi nå en nokså tydelig tendens; det settes rekorder i antall innsendte bidrag i mange land. Dette bekrefter fjorårets antagelse; flere og flere låtskrivere er interessert i å delta i Eurovision Song Contest. 

Siste land ut med å melde om rekordtall er Malta. Både innbyggerne og musikkmiljøet pð Middelhavsøya har alltid vist stor interesse for både den nasjonale utvelgelsen og for Eurovision Song Contest, men selv der settes det altså rekord i år. Hele 210 bidrag kom inn til PBS, den nasjonale kringkasteren, innen fristen. 

 

I den videre prosessen skal det nå velges ut 20 bidrag som skal kjempe i en semifinale, hvorfra 14 sanger vil gå til selve finalen. De 20 semifinalistene vil offentliggjøres senere i november. Datoene for henholdsvis semifinale og finale er ikke sluppet enda, men det antas at Malta, tradisjonen tro, vil være nokså tidlig ute med å velge sin representant til Eurovision Song Contest også for København 2014. 

Kilde; pbs, esctoday

 

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien