Siste nytt fra Sverige: Helena Paparizou og Yohio til MF 2014

I vårt naboland fortsetter det å strømme på med aktuelle navn til Melodifestivalen 2014. De siste meldingene tyder på at tidligere ESC-vinner Helena Paparizou endelig gjør alvor av ryktene om å stille opp i Sverige, mens årets andreplassvinner Yohio forsøker seg for andre år på rad.

Det er ingen hemmelighet at å få Helena Paparizou til å stille opp i Melodifestivalen har vært en av Christer Björkmans største drømmer i en årrekke. Og nå ser det endelig ut til at overtalelseskampanjen hans har lyktes. I følge avisen Aftonbladet står den gresk-svenske superstjernen som vant hele Eurovision for Hellas i 2005 med My Number One nå foran sin debut i MF, etter sigende med en «sjukt bra og catchy uptempo-låt» signert Bobby Ljunggren, Henrik Wikström og Sharon Vaughn.

Mer eller mindre bekreftede kilder melder også at Yohio, som vant publikumsstemmene i årets MF-finale med låten Heartbreak Hotel, men allikevel måtte se Robin Stjernberg knipe sammenlagtseieren takket være jurystemmene, nå gjør et nytt forsøk. Yohio, alias Kevin Rehn, skal være klar for vinterens konkurranse med en låt skrevet av mangeårig MF-veteran Andreas Johnson og hans faste samarbeidspartner Peter Kvint.

I tillegg til disse store navnene er det kommet flere nyheter om artistsammensetningen i MF 2014. At Dr Alban er klar for deltakelse har vært kjent i en ukes tid allerede, men nå tyder det meste på at han kommer til å stille i en duett med en annen 90-tallsstjerne, nemlig Jessica Folcker, som tidligere har forsøkt seg to ganger i MF-sammenheng, men uten å gå videre fra semifinalen.

Samtidig skal Elisa Lindström, frontfiguren i bandet Elisas, som vant den store Dansbandskampen på SVT i 2010 og også den svenske utgaven av Korslaget, være klar for vinterens Melodifestival. Ryktene har det til at hun stiller med en renheklet schlagerlåt á la Linda Bengtzing, som jo selv ryktes å være klar for MF 2014 – dog med en litt annen type låt enn vi er vant til å høre fra henne.

Flere spekulasjoner ventes å følge i Sverige i tiden fremover, og vi må sannsynligvis vente til slutten av november måned før SVT går ut med de offisielle deltakerlistene for Melodifestivalen 2014.

 

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien