Sverige: Programlederne for MF 2014 er offentliggjort

I år som i fjor blir det en mannlig og en kvinnelig programleder for Melodifestivalen. Nour El Refai og Anders Jansson tar over stafettpinnen fra Gina Dirawi og Danny Saucedo.

Nour El Refai er født i 1987 og har libanesisk bakgrunn. Hun er kjent som skuespiller og humorist i nabolandet, og har blant annet spilt i en oppsetning av Grease fra 2010. Anders Jansson er født i 1967 og har først og fremst skapt seg et navn som komiker. Han står bak flere kjente figurer og har opptrådt i ulike TV-serier, deriblant Starke man og Interesseklubben, som er den svenske utgaven av BBCs berømte program QI.

Begge programlederne har tidligere medvirket i Melodifestivalen. I 2008 var Nour El Refai reporter bak scenen som skulle intervjue artistene idet de var ferdige med sin opptreden, og samme år var også Anders Jansson med i ulike forhåndsinnspilte innslag som komifiguren Morgan Pålsson.

Både El Refai og Jansson er spente og forventningsfulle foran sin store debut som riksprogramledere.

– Vi skal forsøke å finne en god tone sammen med publikum, uttaler de to til SVT. – Akkurat nå leker vi med mange ulike ideer til programmet, men det viktigste er at vi har det morsomt.

Første delfinale i vinterens Melodifestival går av stabelen lørdag 1. februar. Det er forventet at SVT offentliggjør deltakerlisten mot slutten av november måned.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien