Sergej Ćetković for Montenegro!

I dag ble det endelig avklart at det er Sergej Ćetković som skal synge for Montenegro i København neste år.

Men for mange kommer dette neppe som noen stor overraskelse. Allerede i Juni skrev escNorge om ryktene som verserte om at nettopp 37-årige Sergei skulle få lov til være den som fremførte bidraget til en av de mindre heldige landene i Eurovision-universet.

Montenegro deltok for aller første gang som selvstendig deltagerland i 2007 med Stevan Faddy som sang «Ajde kroči» uten suksess. Denne og alle de fire andre forsøkene de har gjort fra 2007 til 2013 har endt med ingen finaleplass og skuffende resultater i semifinalen.

Montenegro trakk seg i 2009 etter nok en nedtur, men kom tilbake igjen i 2012. De siste to årene har landet prøvd seg med mer moderne rap-inspierte bidrag. Men Rambo Amadeus med sitt satiriske bidrag «Euro Neuro» og Who See sin party låt «Igranka» imponerte heller ikke det euopeiske TV-publikum.
Hans første album kom i 2000 og het Kristina og har tilsammen rukket å gitt ut fem album.

Selv om både Rambo Amadeus og Who See var kjente artister i hjemlandet er det ingen tvil om at tvkanalen RTCG går en annen retning til neste år. Sergej Ćetković er nemlig en annerkjent og godt kjent Balkan sanger, og er populær i mange av nabolandene. Og som vi har sett i historien tidliger er Balkan ballader ofte veldig populære i Eurovision.

 

Så hvem vet, kanskje dette er året Montenegro endelig skal lykkes?

 

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien