Hellas satser fullt mot København

Hellas – landet uten TV-selskap – bryr seg ikke om at signalene bokstavlig talt ligger mellom barken og veden i disse tider: I kveldstimene har de nå bekreftet at de ønsker og vil være til stede i København.

Historien rundt ERTs nedleggelse er allerede velkjent, men landet er noe forsinket i etableringen av det statseide selskapets arvtaker: NERIT – New Hellenic Radio, Internet and Television.

EBU og arrangørene ønsker imidlertid svært at et av de mest suksessfulle landene det siste tiåret stadig skal kunne være med i konkurransen, og Eurovision har helt tydelig en høy prioritert også i det nye selskapet. Det er vel kanskje ikke så rart, når ESC stadig har skyhøye seertall i Hellas.

Det er nok første gang i historien at man ser en påmelding fra et TV-selskap som ennå ikke har overført et lite offisielt pip over eteren.

Alt tyder på at Helas blir å finne på startstrek i København. Vi feirer det med et gjensyn med fjorårets noe finurlige – men allikevel suksessfulle – frie flyt av de mer sterke dråpene.

escNorge beklager at vi ikke har kommentarer for øyeblikket.



Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien