Serbia deltar ikke i 2014

I dag kom beskjeden mange av oss har fryktet; På grunn av den økonomiske situasjonen i selskapet har RTS, den statlige tv-stasjonen i Serbia, bestemt at landet ikke kommer til å delta i Eurovision Song Contest 2014 i København i mai. 

Dette meldte RTS på sin nettside i dag. Årsaken til at et av konkurransens mest suksessrike land nå velger å ta en pause skal være den vanskelige økonomiske situasjonen i tv-selskapet befinner seg i. Kostnadene for deltagelse i ESC2014, som omfatter både deltageravgift og reise og opphold for delegasjonen under konkurransen, kan ikke forsvares slik forholdene er per i dag. 

 

I løpet av de sju årene landet har deltatt i Eurovision Song Contest har de oppnådd meget gode resultater. I debuten gikk de sågar helt til tops og tok seieren hjem med «Molitva», fremført av Maija Serifovic. I Malmö mislykkes de for første gang i å ta seg til finalen. 

Serbia føyer seg med dette inn i en etter hvert nokså lang rekke av land som ikke kommer til å delta i neste års Eurovision Song Contest, som går av stabelen i København i mai. Andre land som har bestemt seg for å ikke delta omfatter blant andre Kroatia, Kypros og Bulgaria. 

RTS avviser ikke muligheten for at de vil returnere i 2015, men det avgjøres av den økonomiske utviklingen i selskapet. 

Kilde; rts

 

Del:
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Relaterte artikler
Italia 2022
Intervjuer

2022: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2022
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien