Norge opptrer i semifinale 2 i København

Som i år vil våre skandinaviske arrangørnaboer sikre seg at ikke flere av deres naboland havner i samme semifinale. EBU har derfor gjennomført en hemmelig trekning der Norge har blitt plassert i semifinale 2 under vårens Eurovision Song Contest i København.

I år ble Norge og Danmark trukket i hver sin semifinale under arrangementet i Malmö, og den ordningen har Danmarks Radio (DR) og EBU videreført for 2014-konkurransen. Dermed får Sverige plass i semifinale 1 tirsdag den 6. mai, mens Norge stiller i semifinale 2 torsdag 8. mai.

Begrunnelsen DR og EBU gir er at dette vil sikre en mer rettferdig fordeling av billetter mellom fans fra de skandinaviske landene, som jo vil ha kortest reisetid til København. 

Trekningen ble gjennomført tidligere denne uken i EBUs hovedkvarter i Geneve, med blant andre executive supervisor, norske Jon Ola Sand, tilstede.

Siden Norge og Sverige med dette ikke kan stemme på hverandre i semifinalene, må vi håpe at Norge klarer å ta seg til finalen uten hjelp fra landet som har gitt oss flest poeng historisk sett.

 

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien