Melodi Grand Prix: Finaledato og detaljer annonseres 5. desember

NRK skriver i dag på sin MGP-side på Facebook at de vil annonsere finaledato og sitt nye MGP-konsept den 5. desember. De er spente på hva fansen vil synes om det nye konseptet.

Det har lenge vært tyst angående endringene som vil skje med det kjente og kjære MGP-formatet. Så langt vet vi bare at NRK går vekk fra «Norgesturneen» med delfinaler og at de tre direktesendingene mest sannsynlig vil foregå på ett og samme sted. Hvor de vil finne sted er imidlertid ukjent.
Det kan se ut til at det vil være 5 deltakere som konkurrerer mot hverandre i hver direktesending, hvor 3 av disse vil bli stemt videre til finalen.

En annen endring er at antall deltakere nå er redusert fra 21 til 15. Dette betyr at listen legges enda høyere enn tidligere. Det er 600 bidrag som er sendt inn til MGP 2014 og det er opp til Vivi Stenberg og hennes ekspertgruppe at de 15 bidragene som kommer gjennom nåløyet er nødt til å være potensielle hits.

Videre har det vært snakk om å gjøre konkurransens tilstedeværelse på nett mye større. Blant annet skal publikum få delta i utvelgelsen ved å stemme på et knippe låter, og de sangene som får flest stemmer skal få bli med i MGP. Om disse låtene er direkte kvalifisert til finalen, eller om det er ytterligere utvelgelsesrunder, det vet vi ikke ennå.

5. desember vet vi forhåpentligvis mye mer!

 

 

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien