Junior Eurovision 2013 – Malta til topps!

Årets store finale i Junior Eurovision Song Contest er nå overstått, og Gaia Gauchi fra Malta kunne heve trofeet.

Kveldens startfelt besto av Sverige, Aserbajdsjan, Armenia, San Marino, Makedonia, Ukraina, Hviterussland, Moldova, Georgia, Nederland, Malta og Russland, totalt 12 bidrag. 12 grupper/solister i alderen 10-15 år inntok scenen med den største selvfølge, og det gror godt i Europeisk musikkliv. 

Finalen ble ledet av Timur Miroshnychenko og Zlata Ognevich. Zlata så vi også igjen i pausenummeret før avstemningen der hun fremførte blant annet Gravity som hun førte Ukraina opp til en fin tredjeplass med litt tidligere i år. I pausen fikk vi også gjensyn med fjorårets vinner, Anastasiya Petryk, som sang fjorårets vinnerlåt Nebo. En meget talentfull jente vi neppe har sett for siste gang.

Temaet for årets finale var puslespillbiter, og dette gikk igjen i både scenedekorasjon og postkortene mellom bidragene. Jevnt over et godt gjennomført arrangement.

Kveldens avstemning ble en spennende affære der vinneren ikke var klar før etter siste jury. Avstemningen ble innledet av at alle deltakere fikk 12 poeng av ansvarlig representant for hovedarrangøren. Ingen skulle altså bli stående med pinlige 0 poeng. Det var da heller ingen av bidragene som ble stående med kun de første 12 poengene. Da avstemningen var over, var det klart at lille Gaia Gauchi hadde sikret Malta sin aller første Eurovision-triumf.

Vi som vet hva Eurovision Song Contest Senior betyr for Malta, kan bare forestille oss hvilken folkefest det nå blir på den lille middelhavsøya. Det er likevel ikke sikkert at neste års finale holdes akkurat på Malta. Junior Eurovision har ikke samme tradisjon der vinnernasjonen arrangerer neste års finale.

Vinner av Junior Eurovision 2013: Gaia Gauchi, Malta

 

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien