Litauen starter sitt Eurovision-maraton i kveld!

I år gjør LRT, den nasjonale litauiske kringkasteren, noen endringer på den nasjonale utvelgelsen. Hver lørdag i 10 uker fremover vil de sende fantastiske show, der 20 artister blant annet vil fremføre en rekke Eurovision låter.

De 20 artistene skal konkurrere om å bli Litauens neste representant i Eurovision Song Contest i København 2014.
Blant disse 20 deltakerne finner vi noen kjente ansikter;
Sasha Son som deltok i 2009 i Moskva med låta Love. I tillegg finner vi Jurijus Veklenko og Monika Linkytê som begge var korister for Andrius Pojavis med låta Something i Malmø i år.

I kveld kjører LRT i gang årets utvelgelse med en jubileumsending, der alle som har representert Litauen i Eurovision Song Contest vil delta i showet. Dette gjøres for å markere at det er 20 år siden Litauen debuterte i konkurransen.

Hver lørdag vil noen deltakere sendes videre på veien mot den store finalen, som er satt til den 15. Februar, der bare de fire beste vokalistene står igjen. I finalen vil disse fire fremføre vinnersangen og deretter vil vinneren avgjøres med 50/50 seer- og jurystemmer.

Alle sendingene vil også vises på nett, så dersom du skulle ønske å følge med på Litauens Eurovision-maraton, kan du gjøre det på LRTs offisielle webside.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien